Дамбраускас: Нямаше да е заслужено мачът да завърши 0:0

Дамбраускас: Нямаше да е заслужено мачът да завърши 0:0

Novsport

12-03-2021, 19:42

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори след драматичната победа с 1:0 срещу Арда с късен гол на Вандерсон. Той заяви, че ако мачът беше завършил при нулево равенство, нямаше да бъде заслужено. Специалистът разкри, че разградчани имат изготвен план за всеки един съперник.

„Срещнахме много добър отбор. Казах още на пресконференцията, че Арда е един от най-организираните тимове в България. Не очаквахме лесен двубой и той не бе такъв. Ако мачът бе завършил 0:0, нямаше да бъде заслужено, защото това бе един двубой, в който и двата тима атакуваха и показаха своите качества. Смените в нашия отбор обаче направиха разликата. Това вече се случи и преди в други наши срещи. Може да е смешно, но днес съм по-доволен от победата, отколкото срещу Берое с 4:1. Запазихме фокус и бяхме съсредоточени. Липсваха ни някои важни състезатели като Алекс Сантана и Светослав Дяков. Търсихме решения и ги намерихме. Аз съм доволен, че играчите успяха да повярват в себе си“, коментира Дамбраускас.

„Момчетата се нуждаят от още време, за да изградят още по-добра връзка помежду си и да играят по-добре. Мисля, че 90-те минути, които изигра Доминик са доста добри за него точно срещу такъв съперник“, добави той.

„Срещу всеки един отбор имаме план, изграден на база на анализите, които сме правили. Трябва да се подготвим по правилен начин за предстоящия мач за Купата срещу Локомотив Пловдив. В серия сме от 3-4 мача, в които побеждаваме. Трябва да запази увереността в нашите възможности. Със сигурност атакувайки 100 пъти, ще загубиш топката 100 пъти, но това не трябва да ни притеснява. Трябва да излезем на терена, знаейки, че ще направим грешки. Понякога не правим толкова много голови положения, колкото искаме, особено днес през първата част, когато ни липсваше финалния пас и не играехме по най-добрия начин. Важното е да намираме начин да решаваме двубоите в наша полза. Днес начинът бе Вандерсон“, каза още наставникът на „орлите“.

Източник: Novsport

Последни новини