Етър и Берое не се победиха в зрелищен сблъсък, "виолетовите" спечелиха първа точка

Етър и Берое не се победиха в зрелищен сблъсък,

Topsport.bg

14-08-2023, 20:53

Етър и Берое завършиха 2:2 в двубой от петия кръг на efbet лига, игран на стадион "Ивайло" във Велико Търново. По този начин "болярите" продължават да нямат победа в елита. Възпитаниците на Емануел Луканов са предпоследни с едва една точка в актива си. Старозагорци пък са 3-ти с 10 пункта.

Определено гостите стартираха по-уверено срещата, тъй като още в първите минути застрашиха вратата на домакините. Десният краен бранител Густаво Де Асис центрира отдясно в наказателното поле, където централният Майк Ягуачи отправи удар, но топката премина встрани от вратата, пазена от Мартин Величков.

В 14-та минута ветеранът в състава на Емануел Луканов Мартин Тошев напредна по левия фланг, след което опита от малък ъгъл да нанесе изстрел, париран от стража на гостите Родриго Ачинели.

С оглед представянето на двата отбора, старозагорци заслужено поведоха в 25-та минута. Един от дейните играчи в тима на "заралии" Густаво Де Асис за пореден път центрира опасно в наказателното поле, а там халфът Франческо Селесте се извиси над всички, за да реализира с глава за 1:0.

Етър бързо можеше да възстанови паритета. Бързият десен защитник Кольо Станев получи празно пространство, необезпокояван го превзе и в сублимния момент стреля, предизвиквайки намеса от страна на Родриго Ачинели.

Въпреки привидно минорното темпо, в края на първата част "виолетовите" съумяха да се доберат до изравнително попадение . Капитанът Крум Стоянов проби отляво, намери Мартин Тошев, чийто удар разплете мрежата на Родриго Ачинели.

"Виолетовите" започнаха по-активно второто полувреме, като усилията им най-накрая се увенчаха с успех. Халфът Шахредин Букхолда овладя подаване в близост до границата на наказателното поле и с мощен изстрел се разписа за 2:1.

Последвалият импулс в играта на Берое бе оползотворен в 77-та минута. От фаул вездесъщият Франческо Селесте насочи топката в половината на Етър, защитник успя да я отклони към Лучано Скуадроне, който отбеляза втория гол за "заралии". До края на мача не се стигна до нищо по-интересно.

Източник: Topsport.bg

Последни новини