Зрелищен Септември спечели битката на новаците в efbet Лига

Зрелищен Септември спечели битката на новаците в efbet Лига

Topsport.bg

18-07-2022, 20:30

Отборът на Септември се поздрави с първа победа за сезона в efbet Лига. Селекцията на Славко Матич спечели по категоричен начин битката на ниво "новаци" срещу Хебър с 3:1. Столичани демонстрираха далеч по-голяма креативност в атакуващ план, като всичките им голове паднаха след добре изработени атаки. В герой за домакините се превърна Симеон Александров, разписал се на два пъти. Веднъж в прегръдките на колегите си попадна и Атанас Кабов.

Игровият план на Септември не бе нарушен дори от изгонването на Иван Арсов в началото на второто полувреме, а всичко, до което стигнаха хебърци беше почетното попадение на Октай Хамдиев в самия край.

Макар на хартия, Хебър да се водеше домакин в срещата, то теоретичните гости се оказаха по-активни в първите минути. След няколко поредни пробива по фланга, Красиан Георгиев реши да сюрпризира опонента с шут от далечна дистанция, който премина опасно близо до гредата на Петър Дебърлиев.

Отговорът на Хебър дойде с прекрасни действия от Октай Хамдиев. В близост до аутлинията, №77 много технично промуши топката между краката на Ачков, но след това опитът му за подаване беше пресечен от стража на септемврийци Димитър Шейтанов.

Резултатът беше открит с настъпването на 16-ата минута. Селекцията на Славко Матич осъществи атака от превъзходно качество през центъра. Симеон Александров и Димитър Костадинов матираха отбраната на пазарджиклии с перфектно двойно подаване, а нисичкото крило излезе сам срещу Дебърлиев и технично го преодоля за 0:1.

Но това не беше всичко от "виненочервените". В 19-ата минута столичани осъществиха нови две опасни положения, които силно "миришеха" на попадение. При първото удар на Стойчев излезе в корнер, а след него с глава игра Асен Георгиев, ала Дебърлиев се намеси с важно спасяване.

Славко Матич вдигна ръце към съдийската бригада в 37-ата минута, когато според него Георги Търтов бе играл с ръка в собственото си наказателно поле. Главният арбитър на мача обаче бързо получи консултация от ВАР, че за 11-метров удар не може да става и на въпрос.

Атанас Кабов леко разнообрази скуката на националния стадион в 43-ата, когато топката бавно се движеше по тревата и с доста лекота бе уловена от Дебърлиев.

Второто полувреме продължи да изобличава сериозните проблеми на Хебър в креативен план. До 52-ата минута възпитаниците на Фулвио Пеа все още нямаха удар към вратата.

Изненадващи неприятности сполетяха отбора на Септември в 61-ата минута. Водачите в резултата останаха с човек по-малко, след като Иван Арсов видя за втори път жълтия цвят на картона. Младият бранител спря непозволено откъсващия се Октай Хамдиев, което се оказа достатъчен довод за рефера Красен Георгиев, за да го изгони. Решението му не бе прието никак радушно от щаба на символичните гости.

Численото неравенство на терена бързо можеше да окаже ефект. В 67-ата най-добрият в редиците на Хебър - Октай Хамдиев, беше изведен сам срещу Шейтанов, но завършващият му изстрел беше безкрайно неточен.

Макар и с човек по-малко, фантазията в атаката на Септември се оказа по-силна от немощните хебърски действия в атака, а това "роди" и второ попадение за селекцията на Славко Матич. Появилият се като резерва Айкут Рамадан копна технично топката над защитата на съперника, за да изведе Александров отново сам срещу Дебърлиев. Крилото пак демонстрира "железни" нерви и с лекота вкара за 0:2.

Упражнението от "виненочервените" се повтори и само няколко атаки по-късно, този път в главната роля влязоха Реди Каса и Атанас Кабов. Юношата на Левски остана сам срещу Дебърлиев и без капка жал сложи точка на спора в понеделнишкия мач.

Еуфорията от сигурната победа отслаби дефанзивните задачи на лидерите. Хебър най-сетне осъществи добра атака, при която с цената на лека травма, Ивайло Михайлов изработи ситуация за Октай Хамдиев. №77 не чакаше втора покана и с мощен шут под гредата намали за крайното 1:3.

В следващия кръг Септември отново ще протегне ръка към точките, приемайки Ботев (Враца). Хебър пък ще се опита да шокира и другия пловдивски гранд - Локомотив.

Източник: Topsport.bg

Последни новини