И Малембана си тръгва от Локо

И Малембана си тръгва от Локо

Topsport.bg

27-05-2021, 17:32

Локомотив (Пловдив) се разделя с четвърти основен футболист, информира Plovdiv24.bg. След като от клуба вече потвърдиха напускането на Диниш Алмейда, Лукас Масоеро и Кристиан Илич, се оказа, че кариерата си при "черно-белите" е приключил и Давид Малембана.

196-сантиметровият здравеняк изигра вчера своя мач №51 за Локомотив при равенството 3:3 срещу Арда в Кърджали. Националът на Мозамбик бе привлечен на "Лаута" в началото на юли 2019 година и има договор с клуба за още един сезон. Малембана обаче се е разбрал с ръководството контрактът му да бъде прекратен и да търси ново предизвикателство в своята кариера.

Напускането му означава, че на практика Локо остава без титулярната си защита от приключилия сезон и ръководството ще трябва да привлече поне трима футболисти с дефанзивни функции. Все още не е сигурно оставането и на Кристиан Гомис, който също има действащ договор с Локомотив.

Локо бе отборът с най-добра защита в Първа лига, след като допусна само 23 попадения във вратата си, а в 15 шампионатни мача остана със "суха" мрежа.

Източник: Topsport.bg

Последни новини