Иван Турицов: Думата "титла" се споменава още от идването на Младенов

Иван Турицов: Думата

Topsport.bg

20-12-2021, 19:26

Фланговият защитник - Иван Турицов категорично отрече обвиненията, че е симулирал в края на мача, за да печели време. ЦСКА победи с 1:0 Лудогорец, а бранителят се свлече на терена в добавеното време на отложения двубой от 3-ия кръг на efbet Лига.

Турицов прибави, че победата от изключително значение, а "армейците" са играли на живот и смърт.

"Много важна победа. Преди мача само за това говорихме, за победата. Знаехте колко се нуждаем от трите точки. Сега е време да отпочинем и да мислим за пролетния сезон. Много се радвам, че спечелихме днес, за да намалим разликата с Лудогорец.

Още на разбора треньорът каза, че от първите минути трябва да пресираме противника. През цялото време ни се получи. Мачът беше на живот и смърт. Добре направихме, че пресирахме отбора на Лудогорец високо и заслужено победихме. Когато губим точки, съжаляваме, но срещу отбора на Арда вкарахме в продълженията на двете полувремена. Трябва да сме радостни, че спечелихме поне точка. В някои мачове печелим в края, в други губим. Гадно е, когато губим в последните минути, но нека мислим за предстоящите мачове.

Този мач беше изключително важен за нас чисто психологически. Сега предстои почивка. Ако бяхме загубили, знаете колко голяма ставаше разлика. Много важни точки за ЦКСА. Когато е дерби мач и единият отбор изостава, иска да навакса, да вкара гол. Нямаха време, имаше напрежение и в двата отбора. И най-малката закачка изби напрежението. Това не е нищо специално. Случва се по време на мач.

Още на полувремето имах проблеми в гърдите. Ако сте забелязали през цялото второ полувреме се държах в гърдите. Аз преценявам дали се чувствам добре. Никой не може да ми повлияе и да ми каже да легна или да тичам. Думата шампионска титла още откакто е дошъл треньорът се споменава. ЦСКА има нужните качества тази година да стане шампион.

Не може да се получава всеки мач според мен. Искаме преди всеки мач, по време на всеки мач да сме толкова агресивни, но не се получава. Не защото не се споделя това в съблекалнята. Независимо срещу кой играем, искаме да сме агресивни, но не се получава. В ЦСКА е нормално да има напрежение. Виждате колко фенове ни подкрепят. Всеки един мач трябва да се спечели и това повлиява на всеки един футболист. Дори и при мен има напрежение, но то не трябва да повлиява. Много мачове заслужавахме да спечелим, но не успяхме.

Нищо не мога да ви кажа. Както всеки футболист иска да се развива, така и аз. Аз съм си в ЦСКА, мисля си за ЦСКА и ни предстоят много важни мачове", каза още играчът на ЦСКА.

Източник: Topsport.bg

Последни новини