Ивков: С този състав място в тройката ще е успех

Ивков: С този състав място в тройката ще е успех

Novsport

23-11-2019, 10:32

Легендата на Левски Кирил Ивков е сред хората, които не пропускат мач на любимия си отбор. Той винаги тежко преживява неуспехите, а неизменно има позиция и  мнение за ставащото на „Герена".

За съжаление и сега той не е голям оптимист за близкото бъдеще на „сините" и сподели, че някои неща в тима не му харесват.

„Отборът тръгна добре при Хубчев. Направи няколко добри мача и победи за самочувствие. Но последния - с Ботев (Пд), беше много слаб. Според мен най-слабият от началото на сезона. Имаше и други мачове, които макар че ги взехме, бяха на ръба. Спомням си този с Царско село, в който бихме с два късни гола.

И този с Арда на „Герена". В него спечелихме с 2:1, но при 0:0 Арда удари греда. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако това положение бе влязло. Струва ми се, че Хубчев вижда добре нещата и владее съблекалнята. Според мен обаче той трябва да бъде по-настоятелен пред ръководството за нови футболисти.

С този състав не ни чака нищо добро. Не вземем ли трима-четирима качествени играчи през зимата - няма да стане. Аз и сега за първото място не мисля. С това, което разполагаме, ако запазим позицията си в тройката, ще е добре. Лудогорец и Локо (Пд) сега са най-добри. Лудогорец има 22-ма силни играчи. Даже и трима да им се контузят едновременно, няма да се усети. А при нас?

Не може да нямаме резервен бек. Ако Живко Миланов или Иван Горанов не са на терена, няма кой да ги смени. Това не е нормално за отбор, който си е поставил високи цели. През зимата трябва да помислим за защитата. В халфовата линия нямаме играч, който да умее да разиграва, да даде хубав извеждащ пас.

Тиам е силен, но в рушенето на противниковите атаки. За изграждането на нашите нямаме човек. Често грешим подаванията. Аз съм на всеки мач на трибуните и гледам, че хората почват да се дразнят и да недоволстват от това. В средата на терена ни трябват поне двама нови. Нямаме и лидери. Не може да разчитаме само на Живко Миланов да е такъв. Раздава се човекът, бори се, но трябват още като него.

Оттук нататък ми се иска, поне да сме агресивни всеки мач. Ако хората виждат, че тези долу на терена се борят и дават всичко от себе си - ще им прощават и загубите. За съжаление в мача с Ботев, а и в още няколко други, освен че не видях добра игра, не видях и агресия. А това е задължително, ако си играч на Левски. Нямаме и офанзивен футболист, който да скача и да вкарва голове при статични положения. Само Холмар го прави" - заяви пред „Меридиан мач” легендарният централен бранител на Левски и двукратен футболист номер 1 на България.

Източник: Novsport

Последни новини