ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА представя двама нови до часове

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА представя двама нови до часове

Novsport

04-02-2021, 07:30

Еквадорският нападател Джорди Кайседо пристигна в България, за да подпише с ЦСКА.

Той трябва да премине медицински прегледи, а след това да изчака и да се уредят всички документи около преминаването му на "Армията".

Вариантите за това да стане играч на червените са два - да подпише като свободен агент, или на първо време да заиграе като преотстъпен от втородивизионния бразилски Витория Баия.

Вчера Кайседо публикува в социалните мрежи своя снимка от полета си към София. Към нея мощният физически таран написа - "Нови предизвикателства".

Медиите в Бразилия пък нарекоха проточващия се трансфер "сапунена опера".

И определиха като нулеви шансовете на Витория Баия да получи нещо за 23-годишия стрелец.

"Сапунката вече има нова глава - Джорди е в София и всеки момент ще бъде представен като играч на ЦСКА. Той вече е постигнал споразумение с този клуб, остава да бъде скрепено с подпис. Обявяването се бави, защото играчът се надява съвсем скоро ФИФА да го обяви за свободен агент. Той вече съди Витория за неполучени заплати пред бразилските власти. Онзи ден е заведено дело и в световната футболна централа. Претенциите на играча са за 120 хиляди евро", пише bahianoticias.com.br.

Според медиите в Бразилия Кайседо ще парафира договор с ЦСКА като свободен агент за 2 години.

Преди дни пък мениджърът на тарана бе обявил, че ако клиентът му не разтрогне контракта си, ще е под наем от Витория за 1.5 сезона.

Кайседо пристигна в бразилския клуб през 2019 година и в 44 мача отбеляза 9 гола. 

Пред "Тема Спорт" вече бившият му съотборник Марселиньо обяви, че ЦСКА уцелва в десетката с привличането на тарана.

До момента ЦСКА има само един нов играч - аржентинския плеймейкър с испански паспорт Федерико Варела. 

Очаква се обаче до часове бройката на попълненията да нарасне до три.

„Червените“ водят финални преговори и с централен защитник, който съвсем скоро трябва да подпише с клуба. 

Въпросният играч ще трябва да замени дадения под наем на Болоня Валентин Антов. 

Очаква се, ако всичко премине по план, бранителят да бъде обявен официално за ново попълнение на армейците. Въпросният футболист вече е в България и е преминал първата част от задължителните медицински прегледи.

ЦСКА пробва да привлече 22-годишния французин Люка Перен. Шефовете бяха постигнали договорка с играча, който трябваше да пристигне под наем от гранда Марсилия. 

Това обаче не се случи - двете страни не успяха да финализират сделката преди затварянето на трансферния пазар във Франция. Затова от ЦСКА са реагирали мигновено и са се насочили към друг играч.

През зимата червените трансферираха трима - централния нападател Тонислав Йорданов, халфа Юнус Санкаре и защитника Валентин Антов. 

Първите двама бяха продадени, съответно на Арда и Панатинайкос.

Източник: Novsport

Последни новини