Левски търси първа победа на „Герена“ за годината

Левски търси първа победа на „Герена“ за годината

Novsport

23-08-2020, 07:29

Страх от теч на информация към Любослав Пенев разтресе Левски преди домакинството на Царско село днес.

„Сините“ все още нямат победа от началото на сезона, а за капак никога не са стигали до трите точки на „Герена“ от началото на 2020 година. Притесненията на Георги Тодоров и компания е да не се разбере кой ще замени Ивайло Найденов.

Защитникът получи червен картон при равенството с Арда в Кърджали и отвори сериозна дупка в защитата. Причината е, че Тодоров разполага само с юношата Патрик-Габриел Галчев за този пост. Дали обаче ще заложи на него? Тодоров ще разкрие това днес.

Треньорът се застрахова като пробва 3 варианта в отбрана за днешната среща. На един от тях ще се спре непосредствено преди двубоя. Тимът от полите на Витоша е известен с любовта си към атаките по крилата.

Затова решението на Тодоров ще бъде ключово. Добрата новина за него е, че Илия Юруков е напълно възстановен и ще може да излезе като титуляр. Това няма да налага други въртележки около постовете на играчите, за да се запълват дупки.

Любослав Пенев, от своя страна, ще се изправи срещу Левски за пръв път с Царско село. Днешната среща ще бъде и втора за него в кариерата му на „Герена“ като треньор, пише "Меридиан мач".

До сега той има една визита там, след като прекрати кариерата си на футболист. С Литекс през 2011 година - 0:2. Съдия на този мач е Петер Винк от Нидерландия, а „сините“ стигат до 3 точки с късни попадения на Гара Дембеле (79) и Христо Йовов (90). С ловчанлии Пенев има и победа 2:1.

До пролетта на 2019 година Пенев можеше да се похвали с баланс 50 на 50 в двубоите срещу Левски. Загуба и победа с по 2:0 по време на първия си престой в ЦСКА и вече споменатите резултати с „оранжевите“.

Сметките му обаче излязоха криви при завръщането на „Българска армия“, когато Стивън Перейра си заби автогол и „червените“ загубиха с 0:1, а след това дербито не излъчи победител - 0:0.

Трябва да се отбележи също, че той се е изправял срещу четирима треньори на Левски - Емил Велев, Ратко Достанич, Ясен Петров и Георги Дерменджиев. Сега му престои и сблъсък с Георги Тодоров.

Мачът Левски – Царско село е днес от 17:45 часа, пряко в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо. 

Източник: Novsport

Последни новини