Левски ще зимува под №6 в класирането, "сините" изпуснаха победата в Стара Загора

Левски ще зимува под №6 в класирането,

Topsport.bg

12-12-2021, 18:33

Отборът на Левски ще зимува като последният тим от Топ 6 на efbet Лига. "Сините" приключиха трудната, не само във футболен аспект, 2021 година с равенство при визитата на Берое. Възпитаниците на Станимир Стоилов трябва да са по-недоволни от полученото 1:1, след като водеха в резултата 180 секунди преди края на редовното време. Билал Бари ги бе дарил с аванс още в 16-ата минута, ала в самия край отбраната на столичани капитулира след гола на Алиун Фал.

А вековниците можеха да решат нещата в своя полза доста по-рано. Билал Бари обаче удари гредата, гол на Димитър Костадинов правилно беше отменен поради засада.

Хиксът не се прие никак добре от публиката на Берое. Старозагорци крещяха бурно "Оставка!" по адрес на Петър Колев, който на паузата оставя своята селекция на седмо място в подреждането.

Берое не чака повече от минута след първия съдийски сигнал и моментално пробва да осъществи домакински натиск. Леко колебание в "синята" отбрана настъпи в 3-ата минута, когато Камбуров се размина с центриране, но то внесе доста притеснение за Патрик-Габриел Галчев. Младокът така изрита топката, че вместо напред, кълбото излезе в корнер... При него Николай Михайлов демонстрира нужната увереност и улови.

Почти положение в полза на заралии имаше в 9-ата минута. Фланговият бранител Джонатан Перейра дебнеше за топката след корнер и изчаквателната му позиция даде ефект. Силният негов изстрел обаче се оказа крайно разочароващ и всичко завърши с аут.

Левски афишира амбициите си в този двубой с настъпването на 15-ата минута. Беройци се провалиха при изнасянето на топката и това позволи на Димитър Костадинов да отправи удар от дистанция. Необходима беше намесата на Генадий Ганев, който да избие в корнер.

Едва няколко силни минути се оказаха достатъчни за левскарите да поведат в резултата. Гостуващата агитка от София ликуваше в 16-ата минута след страхотно попадение на Билал Бари. Голяма работа за вкарания гол имаше и асистентът Марин Петков. №88 демонстрира техника на малък периметър, а малко преди кълбото да излезе в аут, той подаде за мароканския си колега, запратил я в мрежата безкрайно технично с пета.

Берое опитваше да отговори с агресия на бързите левскарски разигравания. Това не смути "сините", които създадоха напрежение при два поредни корнера. Всеки един от тях завършваше с удари на Гьоко Зайков, но топката така и не си проправи път към мрежата през купа от беройски футболисти.

Нямаше да бъде незаслужено, ако "сините" вече не водеха с 0:2 в 36-ата минута. Гредата обаче бе верен съюзник за старозагорци. Здравко Димитров навлезе в полето на противника и комбинира с Бари. Нападателят демонстрира упоритост и се пребори за топката с Цветков. Последва него изстрел от няма и метър, но след удар в страничния стълб и допир с Ганев, всичко завърши с корнер.

Мартин Камбуров издебна първия си шанс срещу своята любима "жертва" в 38-ата минута. Тогава Императора изпревари Кордоба за едно центриране, ала насочването му трябваше да бъде далеч по-акуратно.

На полувремето недоволният наставник на Берое направи две смени, като терена напуснаха Александър Василев и Камен Хаджиев. Вместо тях втората част започнаха Камара и Реян Даскалов.

Подновяването на играта донесе и доза искри между двете формации. Димитър Костадинов задържа неправомерно Лебон, който в изблик на ярост без малко не успя да изрита плеймейкъра на Левски и да си отнесе директен червен картон.

Гостите от София отново пропиляха добра възможност за удвояването на своята преднина. Билал Бари се бе преместил на фланга, където демонстрира качествата на крило и с рязка смяна на посоките матира Сако. След това нападателят върна към Марин Петков, а получилият се карамбол пред Ганев можеше да бъде завършен от Митко Костадинов. Изстрелът му се оказа прекалено слаб и спасен от украинеца.

Гостуващата агитка ликуваше искрено с втория гол в актива на своите любимци. В 66-ата минута заучена комбинация, при която Радослав Цонев центрира на първа греда, Билал Бари продължи към далечната такава за Костадинов, а младокът отбеляза на празна врата, бързо беше отменена поради засада. Оказа се, че голмайсторът с №20 е избързал със стотни от секундата преди да атакува коженото кълбо.

Постепенно Берое намери верния ритъм в своето представяне и можеше да изравни в 71-ата минута. Илиян Стефанов се възползва от центриране на Лебон, изпревари Гьоко Зайков и стреля акробатично. Николай Михайлов свърши своята работа и отрази с фантастична намеса.

Проблемите пред "синята" врата продължиха и няколко мига по-късно Михайлов този път трябваше да улавя остра топка по земя, изстреляна от Лебон.

180 секунди преди края на редовното време Берое стигна до паритета. В миговете, когато трибуните скандираха "Оставка!" по адрес на Петър Колев, специалистът направи рисковано действие, вадейки с двойна смяна Омар Камара за сметка на Алиун Фал. Сенегалският нападател обаче му се отплати по най-добрия начин. Илиян Стефанов се възползва от центриране на Фуртадо и непокрит в полето на Левски свали за №11. Стрелецът не чакаше втора покана и отблизо сложи край на дългата серия от "сухи мрежи" на Николай Михайлов.

Левски имаше възможността да нанесе решителен удар по опонента си в третата минута от добавеното време. "Сините" разгърнаха отлична контраатака, при която Иван Горанов предпочете да играе индивидуално вместо да комбинира с непокрития Билал Бари.

С този двубой приключи футболната 2021-а година за Берое и Левски. Двата тима подновяват ангажиментите си efbet Лига в средата на февруари.

Източник: Topsport.bg

Последни новини