Литекс и Добруджа спукаха топката за 0:0 в Ловеч

Литекс и Добруджа спукаха топката за 0:0 в Ловеч

Novsport

10-04-2021, 16:59

 Отборите на Литекс и Добруджа завършиха при резултат 0:0 в среща от 26-ия кръг на Втора лига.

И двата отбора стартираха агресивно още от първия съдийски сигнал, но въпреки усилените опити, изпитваха затруднения, щом достигнат до вратата на противника. 

В 18-ата минута гостите от Добрич стигнаха до перфектна възможност за откриване на резултата. Ахмед Адемов заходи отляво и подаде към Димитър Алексиев, чийто удар бе блокиран в последния възможен момент от Галин Минков. Литекс отвърна с мощен удар на Иван Митрев, топката рикошира в Преслав Петров, което затрудни допълнително Димитър Илиев, но стражът все пак успя да се ориентира и да изчисти.

Пет минути преди края на първата част капитанът на Литекс - Пламен Николов, засече добро центриране и моментално отправи удар с глава към вратата на Димитър Илиев, но стражът улови. 

Добруджа влезе добре във второто полувреме, но по-добрият шанс бе за Литекс. След двете добри възможности през първите 45 минути, Иван Митрев получи и трета, но за негово съжаление не му донесе късмет. Младокът, който е под наем от състава на ЦСКА, достигна до топката, но не успя да я насочи точно и кълбото прелетя над напречната греда. 

В 74-ата минута Димитър Алексиев се измъкна от Пламен Николов и нанесе удар, който премина на сантиметри от вратата на Илия Шаламанов-Тренков. Секунди по-късно влезлият от пейката Божидар Чуканов също отправи изстрел, но роденият в Австралия вратар на Литекс улови. Това бе и последният голов шанс в мача.

Така и двата отбора взеха по една точка, което не доведе до кой знае какви промени в класирането. Литекс събра 29 пункта, с което изпревари Миньор, но преди "чуковете" да са изиграли своя двубой от кръга. Добруджа пък си остана на 11-о място с 26 пункта. 

Източник: Novsport

Последни новини