Локо Пд и Левски в първи полуфинален сблъсък за Купата

Локо Пд и Левски в първи полуфинален сблъсък за Купата

Novsport

09-06-2020, 07:57

Локомотив Пловдив посреща днес от 20:30 часа Левски в първи полуфинален сблъсък за Купата на България. „Железничарите“, които са настоящият носител на трофея,  стигнаха до тази фаза на надпреварата отстранявайки Балкан (3:0) , Литекс (2:1)  и ЦСКА 1948 (2:0). Столичани пък стартираха с изразителна победа с 5:1 над Спартак (Варна), последвана от успех с 1:0 над Черно море, за да се стигне до драмата с дузпи срещу Лудогорец.

Двата тима водят сериозна битка и в efbet Лига, където за момента „смърфовете“ са с едни гърди напред. Пловдивският тим е втори в класирането с 49 точки, на 3 пред „сините“. Въпреки това предимството в преките двубои този сезон е за сметка на столичани – първият мач бе спечелен с 1:0 от Левски, а на „Лаута“ срещата завърши без попадения.

В днешния двубой за Купата треньорът на гостите Петър Хубчев няма да може да разчита на капитана Живко Миланов, а също така и на Паулиньо. Добрите новини за „сините“ са завръщането на Деян Лозев, Тиам и Алар. Малембана и Милош Петрович пропуснаха мача на Локо Пд с Етър при рестарта, който „железничарите“ спечелиха с 2:0, но днес ще са на линия за полуфинала.

Очакванията са за тактическо надиграване, като и двата тима ще имат едно наум за реванша.

Източник: Novsport

Последни новини