Локо (Пд) излиза за победа, за да заличи болезнения старт на сезона

Локо (Пд) излиза за победа, за да заличи болезнения старт на сезона

Novsport

15-08-2020, 07:31

 Локомотив (Пловдив) стартира сезона с успех срещу Лудогорец за Суперкупата на България, но в първия кръг от новото първенство претърпя болезнено поражение от Ботев (Пловдив). Тимът на Брино Акрапович подходи с прекалено високо самочувствие в дербито и беше тотално надигран от "канарчетата", които се наложиха с 2:0 в Коматево. Днес Лококотив ще се опита да влезе в релсите, но срещу себе си ще има непредвидимият Ботев (Враца), който изненада всички с победата с 3:1 срещу Лудогорец.

Врачани демонстрираха много интелигентен футбол, а старши треньорът Антони Здравков явно е сглобил добър колектив и това си пролича срещу разградчани. Дали тимът е способен да повтори представянето си и на "Лаута", или домакините ще вземат своето, ще стане ясно след 17:45 часа, когато започва двубоят. Бруно Акрапович се оплака от ранния час, но за отбора му е по-важно, че той ще се завърне на пейкатаа, след като изтърпя наказанието си.Босненецът вероятно ще направи няколко промени в състава и една от тях се очаква да е появата сред титулярите на новото попълнение Георги Минчев за сметка на Анте Аралица. Димитър Илиев трябва да поведе своите към трите точки, а в халфовата линия бразилецът Лукас Салинас ще бъде натоварен с по-офанзивни функции от Парвизджон Умарбаев и Петър Витанов.

Гостите нямат кадрови проблеми. В състава след изтърпяна санкция се завръща Иво Михайлов, но той ще е резерва. Юлиан Ненов пък вече е картотекиран и ще може да играе. Бившият футболист на Дунав също ще започна на пейката, а в предни позиции ще стартират Даниел Генов, Валери Домовчийски и Петър Атанасов, които отбелязаха попаденията срещу Лудогорец.Димитър Илиев ще запише своя мач номер 250 в елита, а ако се разпише ще влезе в топ 10 на голмайсторите на Локо за всички времена. До момента любимецът на феновете на "смърфовете" има 34 шампионатни попадения за родния си тим.

Балансът между двата отбора в първенството е изравнен - по 21 победи и 10 равенства. Головата разлика е 76:73 в полза на Ботев, който обаче е печелил само два пъти срещу този съперник като гост.

Източник: Novsport

Последни новини