Локо Пд ще се опита да победи разклатения Берое

Локо Пд ще се опита да победи разклатения Берое

Novsport

12-03-2021, 07:50

 Локомотив (Пловдив) посреща Берое в мач от 21-ия кръг на efbet Лига и ще се опита да се утвърди в топ 3 на класирането. "Смърфовете" са на точка зад втория ЦСКАи с точка пред четвъртия Арда (Кърджали), който по-рано днес гостува на шампиона Лудогорец. В същото време, Берое се намира в мини криза след отпадането от Купата на България, но изглежда непоклатим за позицията си в първата шестица.

В предишния кръг Локо (Пд) измъкна нулево равенство на "Българска армия" и не позволи на ЦСКА-София да се откъсне. Тимът на Александър Тунчев обаче спечели само един от четирите си шампионатни мача след зимната пауза - срещу Лудогорец на "Лаута". Резултатите на Берое са доста по-притеснителни. Заралии се наложиха с късмет при гостуването си на Ботев (Враца), а след това взеха само точка от двубоите със Славия, Черно море и Лудогорец. 

Александър Тунчев не може да разчита на контузените Мартин Луков и Лукас Масоеро. Под рамката отново ще застане Илко Пиргов, а тримата в защита ще са Диниш Алмейда, Давид Малембана и Кристиан Гомис. Лукас Салинас пък ще действа зад нападателите Димитър Илиев и Георги Минчев. Очаква се новото попълнение Пауло Уртадо да попадне в групата, но е малко вероятно панамецът да се появи в игра.

Наставникът на Берое Димитър Димитров ще пусне в предни позиции до Мартин Камбуров португалеца Еривалдо. Гаел Макута ще атакува от втора позиция, а в отбрана ще се разчита на Теди Мезаг, Георги Ангелов и Александър Цветков. Стив Фуртадо и Крум Стоянов ще играят по фланговете.

В началото на сезона двата тима се срещнаха под Аязмото и Локомотив се наложи с 3:1. Попаденията за пловдвчани отбелязаха Диниш Алмейда, Кристиан Илич и Димитър Илиев от дузпа. За Берое се разписа Иван Минчев от дузпа, а в края на мача халфът получи червен картон. През януари съперниците изиграха контрола, спечелена от "смърфовете" с 3:0.

В исторически план Локо (Пд) има предимство срещу Берое. От 94 мача в елита "черно-белите" са постигнали 44 победи, 17 срещи са завършили наравно, а 33 пъти радостта е била за заралии. Головата разлика е 156:112 в полза на Локомотив.

Източник: Novsport

Последни новини