Лудогорец победи без напрежение ФК ЦСКА 1948 и вече мисли за Олимпиакос

Лудогорец победи без напрежение ФК ЦСКА 1948 и вече мисли за Олимпиакос

Topsport.bg

31-07-2021, 22:56

Лудогорец победи с лекота ФК ЦСКА 1948. Шампионите се наложиха с 3:0 у дома и по този начин завоюваха втори успех в първите два кръга. На старта тимът, воден от Валдас Дамбраускас победи Локо (Пловдив) с 3:1.

Днешната среща се явяваше и генерална репетиция на разградчани преди двубоя с Олимпиакос от квалификациите на Шампионска лига. Битката в Гърция е във вторник. С оглед на малкото време за възстановяване, в днешния двубой, шампионите спестиха сили. Попаденията станаха дело на Текпетей, Ротариу и Ману.

За гостите това е втора загуба след като на старта преклониха глави пред ЦСКА.

Официален дебют начело на тима направи новия старши треньор Мирослав Миндев. Младият специалист изхаби доста нерви и не веднъж влезе в пререкания със съдията. Сериозен проблем за него стана и контузията на Даниел Наумов, който получи тежък удар в главата в края на първото полувреме. Стражът бе заменен от младия Димитър Тодоров, който имаше злощастието още с влизането си да получи попадение.

Срещата започна с натиск на разградчани. Още в първите минути Симеон Петров от състава на гостите получи травма и малко по-късно бе принудително сменен.

В 12-ата минута, Вандерсон засече топката от въздуха и опита мигновен удар, но Валентин Йосков изчисти. Играта не се развиваше особено интересно и чисти положения липсваха.

Минути преди края на полувремето, Чибота проби отляво, пусна успоредно към Ману, който при опита си да отиграе удари Даниел Наумов в главата. Вратарят получи лекарска помощ, след което бе принудително сменен от младия Димитър Тодоров. Още с появяването си, стражът получи гол след като Текпетей засече дълго центриране, отправено от Сисиньо и с глава насочи топката за 1:0.

През втората част шампионите продължиха да доминират. В 58-ата минута Текпетей засече и стреля във вратата на гостите, но страничният съдия вдигна флага за засада.

В 65-ата минута, влезлият минута преди това дебютант Ротариу получи дълъг пас, излъга Костадин Илиев, който не успя да настигне новото попълнение и той от малък ъгъл удвои, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата.

В 73-ата минута, Сисиньо пусна пас към Ротариу, който от малък ъгъл намери Ману, за който остана най-лесното - да насочи топката за 3:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини