Лудогорец се добра до победата след измъчен обрат над Арда

Лудогорец се добра до победата след измъчен обрат над Арда

Topsport.bg

14-04-2023, 20:00

Лудогорец успя да стигне до обрат от 0:1 до 2:1 над Арда в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига игран на стадион "Арена Арда" в Кърджали.

Домакините стояха равностойно на разградчани и дори съумяха да поведат в резултата в края на първото полувреме, благодадение на Радослав Цонев (45+2'). През втората част гостите вдигнаха оборотите и това даде резултат, след като Игор Тиаго (77', 89') се разписа на два пъти и донесе победата за "зелените".

Така Лудогорец продължава да е близо до лидера ЦСКА. Разградчани се намират на второ място с актив от 62 точки, с една по-малко от "армейците". Арда пък е на 9-а позиция с 36 пункта.

Двубоят започна добре за разградчани, които повече играеха с топката и се опитваха да наложат играта си с редица пасове в средата на терена. От своя страна домакините се възползваха от всяка грешка на "зелените" при разиграването и се стрелваха към вратата на Серджио Падт.

Именно това се случи в 13-ата минута, когато Деян Лозев пусна отличен извеждащ пас към Светослав Ковачев. Той нахлу отдясно в наказателното поле, но Оливие Вердон успя да се справи с играча на Арда.

В 18-ата минута можеше да се стигне до куриозен гол. Аслак Фон Витри шутира от около 50-тина метра, а Анатолий Господинов беше излязъл напред. За късмет на стража и феновете на Арда, топката не намери очертанията на вратата.

В 25-ата минута Фон Витри отново бе в основата на опасна ситуация. Футболистът пусна нещо средно между центриране и шут от пряк свободен удар. Топката летеше коварно към вратата и Анатолий Господинов бе принуден да я боксира.

В 40-ата минута гостите нацелиха и греда. Спас Делев се възползва от свободното пространство пред себе си и шутира от разстояние. Топката обаче срещна напречната греда.

В добавеното време на първата част домакините поведоха в резултата, след страхотно изпълнение на юношата на Левски Радослав Цонев от пряк свободен удар. Иван Коконов прескочи топката и халфът успя да я насочи неспасяемо в левия ъгъл на Серджио Падт.

През втората част разградчани вдигнаха оборотите и можеха да изравнят в 50-ата минута. Кирил Десподов напредна отдясно и центрира към точката на дузпата. Там Делев отигра атрактивно със задна ножица. Топката минава на сантиметри от напречната греда.

Минута по-късно "зелените" нацелиха гредата за втори път. Кирил Десподов центрира от корнер. Нито един играч не я отигра и тя се отби в десния страничен стълб. После кълбото стигна до Пьотровски, който стреля с глава, но право в Симеонов.

В 57-ата минута Бърнард Текпетей поручи топката в наказателното поле отляво и шутира. Кълбото обаче мина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата на Арда.

В 77-ата обаче Игор Тиаго възстанови равенството. Пипа и Бърнард Текпетей разиграха помежду си отдясно, а испанецът центрира за Спас Делев. Той отигра с глава, но на практика пусна към Игор Тиаго, който засече топката и изравни.

В края на срещата отново Тиаго се разписа. Кирил Десподов центрира в наказателното поле от корнер. Топката бе изчистена от бранител на Арда. Клод Гонсалвеш я върна с глава към точката за изпълнение на дузпа, където Тиаго овладя и опъна за втори път мрежата на домакините.

Източник: Topsport.bg

Последни новини