Лудогорец стигна до победа над Локо (София) след пълен обрат

Лудогорец стигна до победа над Локо (София) след пълен обрат

Topsport.bg

24-09-2023, 22:22

Лудогорец победи Локомотив (София) в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Шампионите се наложиха с 3:1 на стадиона в квартал "Надежда".

Домакините първи поведоха в резултата, но разградчани достигнаха до пълен обрат през второто полувреме. По този начин Лудогорец за 5-ото място в класирането, а Локо (София) е на 12-ата позиция.

Срещата започна по-добре за "орлите".

В 8-ата минута Текпетей отправи техничен удар от границата на вратарското поле, но Любенов спаси и не позволи на гостите да поведат рано в двубоя.

В 12-ата минута домакините шокираха шампионите. Бруно Франко центрира в наказателното поле, Сонко Сундберг сбърка фатално, не успявайки да изчисти топката и Диого Тешейра вкара със силен удар в долния десен ъгъл на вратаря за 1:0. В края на полувремето Лудогорец поиска дузпа след падане на Текпетей в наказателното поле след съприкосновение с Мечев, но Волен Чинков остана безмълвен.

През втората част разградчани вдигнаха темпото. В 58-ата минута Аслак Фон Витри намери с дълъг пас Кайо Видал, а той подаде на Рун Крус, за да може нападателят да матира Любенов за 1:1.

Девет минути по-късно Иван Йорданов центрира от левия фланг и Клод Гонсалвеш засече с глава, за да направи обрата пълен. Всичко беше решено в 76-ата минута, когато Спас Делев стреля опасно, Александър Любенов изби, а след това Алан Диас постъпи доста глупаво като реши с глава да връща топката към своя вратар, а той не очакваше и не успя да улови, Кайо Видал дебнеше и наказа тази грешка с гол за 1:3.

В следващия междинен кръг Локо гостува на ЦСКА, а Лудогорец приема Локо (Пловдив).

Източник: Topsport.bg

Последни новини