Любо Пенев: ВАР, ВАР, ВАР! По-добре да слагаме 4 робота и да правят каквото им кажат от катафалката

Любо Пенев: ВАР, ВАР, ВАР! По-добре да слагаме 4 робота и да правят каквото им кажат от катафалката

Topsport.bg

21-10-2022, 14:53

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 - Любослав Пенев даде пресконференция преди гостуването на Славия. В нея той даде мнение и за използването на ВАР у нас.

"Правим го. Играем добре и като домакин, и като гост. В някои мачове не получихме резултатите, които искаме. Няма спокойствие. Момчетата са мобилизирани. Има много мачове до края на годината. Искаме да използваме нашите силни страни и се съобразяваме със силните страни на противника. Стягаме се за мача както трябва и както го правим за всеки един съперник. Отборите са различни - различен стил на игра. Затова футболът е интересен.

Не критикувам съдиите, просто споделям мнение. С навлизането на този ВАР като че ли тези тримата на терена разчитат само на него. Говорим и за четвъртия съдия, нали и той е жив човек. Говорим за изкуствен интелект. За какво са тези хора тогава? Гледат се и най-елементарните ситуации, а в Европа дори не се спира. ВАР, ВАР, ВАР... Вие давате ли си сметка колко игрово време губим? За какво са ни тези съдии? Да сложим 4 робота и да правят каквото им казват от катафалката. Такова спиране на играта го няма никъде. Повечето ситуации не са за спиране. Към ВАР трябва да се обръщаме когато има сложни ситуации. Ощетяваме футбола, и то много. Защо все мен ме питате? Дайте вашето мнение. Сега аз питам - подготвени ли са съдиите? Да си сменим местата. Искам и вашето мнение, къде е? Да не правим фотосесии", продължи той.

"Прекалено много изкуствен интелект. Едно време разчитахме на съдиите, а сега се оправдаваме с ВАР. За съжаление ВАР греши повече от нас, и то много повече. От нас, нормалните", каза Пенев, като призова и журналистите да вземат отношение по темата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини