Любо Пенев се качи на върха на класирането с четвърти отбор

Любо Пенев се качи на върха на класирането с четвърти отбор

Topsport.bg

19-08-2022, 15:36

С победата в Кърджали над Арда с 1:0 Любослав Пенев и неговият ФК ЦСКА 1948 се качиха на върха в класирането на efbet Лига.

Треньорът на ФК ЦСКА 1948 определено е от хората, които много мразят да губят и носят манталитета на победител в себе си, пише "Мач Телеграф". Статистиката на Пенев показва, че той къде за по-кратко, къде за по-дълго е успявал да качи всеки от отборите, които е водил в България, до първото място.

През пролетта на 2009 година с ЦСКА той бе на върха между 20-я и 26-я кръг, но изпусна титлата. Доста дълго бе начело и през есента на 2009-а - от 2-я до 9-я, а след есенния дял напусна. През 2011-а пък изведе Литекс до шампионската титла, като повече от половината сезон "оранжевите" бяха на върха под негово ръководство.

В началото на сезон 2020/21 той успя да изведе и скромния тим на Царско село, макар и за кратко, до първото място. Това стана след третия кръг, когато той победи не кой да е, а Левски на "Герена" с 1:0.

До момента неговият ФК ЦСКА 1948 няма загуба като за 6 кръга има 4 победи и 2 равенства. Две от победите пък дойдоха, след като в повече от полувреме тимът му беше с човек по-малко. Така стана при успеха над Левски в първия кръг, когато бе изгонен Стефан Цонков, както и срещу Ботев Bp, когато бе отстранен Карлос Охене. В този мач ФК ЦСКА 1948 вкара невижданите 4 гола в периода, в който беше с човек по-малко на терена.

Източник: Topsport.bg

Последни новини