Митревски: Една победа ще ни позволи да дишаме по-спокойно в класирането

Митревски: Една победа ще ни позволи да дишаме по-спокойно в класирането

Topsport.bg

27-02-2022, 20:27

В понеделник, 28.02, от 17:30 ч. Пирин посреща Арда (Кърджали) в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Главен арбитър на срещата ще бъде Никола Попов.

"Орлетата" подновиха участието си в първенството с победа с 2:1 срещу Локомотив (София) и така взеха 7 точки от последните 9 на разположение в шампионата. Пирин събира в актива си 19 точки, изравнявайки се в класирането с отборите на Локомотив (София) и Ботев (Враца). Тимът ни се намира на 11-ото място, а столичните "железничари" са 12-ти, като и двата отбора са на 3 точки от десетия ФК ЦСКА 1948 и предстоящия съперник Арда, които са тимовете над опасната зона. В първия мач от сезона между двата отбора тимът от Кърджали спечели с 3:0 като домакин.

"Надявам се, че ще покажем същата игра, като срещу Локомотив. Доволен съм от показаното, но трябва да продължим по същия начин. Както казах и след първия мач след подновяването на шампионата - с такива футболисти, каквито има в Пирин се работи лесно. Те показват професионализъм и сериозно отношение, както по време на тренировъчния процес, така и в официалните мачове. Въпреки промените, които настъпиха в последно време, Арда остава един стойностен отбор, който има качествени футболисти. Вярвам, че феновете ще ни подкрепят, както го направиха срещу Локомотив, а ние ще ги зарадваме с победа, която ще ни позволи да "дишаме" по-спокойно в класирането", заяви старши треньорът на Пирин Радослав Митревски пред www.fcpirin.com.

Извън плановете за предстоящия мач остават контузените Венцислав Бенгюзов и Николай Бодуров. Преслав Йорданов и Стилян Николов, които пропуснаха мача с Локомотив поради настинка, сега се завръщат в групата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини