Много голове и обрати белязаха последната контрола на ЦСКА в Турция, "армейците" и Шахтьор Караганда не излъчиха победител

Много голове и обрати белязаха последната контрола на ЦСКА в Турция,

Topsport.bg

30-01-2023, 15:54

ЦСКА и Шахтьор Караганда завършиха 3:3 в последната контрола на "червените" на турска земя. Двубоят предложи много красиви голове и обрати, а "армейците" се добраха равенството в последната минута на двубоя, чрез влезлия като резерва Дауда Бамба.

Oще в 6-ата минута казахстанците изпълниха корнер, след който Туткишев беше оставен да стреля от упор към вратата на ЦСКА, Бусато обаче се справи много добре и опази мрежата си с ефектен плонж. 

ЦСКА организира първата си по-добра атака в 14-ата минута, когато Дюкенс Назон напредна през централната зона на терена, стигна до наказателното поле и подаде вдясно към включилия се Гарсес, бразилецът реши да стреля от движение, но не нацели добре топката и тя премина високо над вратата на Шахтьор.

Символичните гости откриха резултата в 37-ата минута, когато откраднаха топката в центъра на терена, Максим Галкин напредна с нея и с премерен удар от около 15 метра не остави шансове на Бусато.

След подновяването на играта ЦСКА се настани трайно в полето на Шахтьор и това даде резултат в 60-ата минута, когато съдията отсъди дузпа в полза на "армейците" за нарушение срещу Тибо Вион. Дюкенс Назон застана зад топката и със силен удар в центъра на вратата изравни резултата.

Натискът на "армейците" се засили и в 70-ата минута Хайнц имаше възможност да отбележи първия си гол за ЦСКА, но вратарят на Шахтьор спаси удара му. Секунди по-късно Брадли де Нойер напредна по левия фланг и центрира по земя към Назон, хаитянинът сложи вътрешния фалц и прати топката в обратния ъгъл, но тя се отби от гредата и се върна в ръцете на вратаря.

Казахстанците все пак капитулираха в при следващата атака, при която Де Нойер изведе Линдсет с ювелирен пас, а норвежцът заби топката в мрежата на своя противник с мощен шут с левачката.

Малко след това Тибо Вион получи втори жълт картон и беше отстранен от игра. Предвид приятелския характер на двубоя, ЦСКА все пак доигра мача с десет души. На негово място влезе Дауда Бамба.

Десет минути преди края на мача Шахтьор изравни. Тобиас Хайнц сгреши след като бе преодолян от Микола Кавталюк, който навлезе в наказателното поле и върна назад към Роман Муртазайев, който със силен удар изравни.

Малко след това ЦСКА отново се оказа изоставащ в резултата, след като Амос Юга отклони центриране отляво на Иван Свиридов и прати топката в собствената си врата.

ЦСКА все пак успя да изравни в последната минута. Тобиас Хайнц пусна отлично извеждащо подаване към Бамба, който отляво финтира противников играч и прати технично топката в мрежата на Шахтьор за крайното 3:3.

Източник: Topsport.bg

Последни новини