НА ЖИВО В NOVSPORT: Локомотив Пловдив - Ботев Враца 2:1

НА ЖИВО В NOVSPORT: Локомотив Пловдив - Ботев Враца 2:1

Novsport

15-08-2020, 19:29

Локомотив Пловдив се поправи за загубата с 0:2 от Ботев Пловдив на старта на новия сезон в efbet Лига и днес записа победа с 2:1 над Ботев Враца. Карагарен даде преднина на „черно-белите“ в 8-ата минута, но Домовчийски върна паритета в 28-ата. Салинас донесе трите точки за тима на Бруно Акрапович след почивката. В 86-ата Ндиайе получи втори жълт картон и бе изгонен. В следващия кръг Локо Пд гостува на Славия, а Ботев Враца е домакин на ЦСКА.

Домакините откриха резултата в 8-ата минута. Малембана намери отдясно Карагарен, който направи успешен пробив и с точен диагонален удар порази вратата на врачани.

Три по-късно Красимир Костов се намеси добре при удар на Димитър Илиев и изби топката, която бе насочено точно под напречната греда.

В 19-ата Даниел Генов направи отличен пас отдясно, а Петър Атанасов от чиста позиция не успя да насочи точно с глава. В ответната атака Салинас от тима на пловдивчани направи също сериозен пропуск.

В 28-ата Масоеро фаулира Даниел Генов в пеналта и гостите получиха дузпа, която бе изпълнена точно от Домовчийски – 11.

Врачани можеха да поведат в резултата в 34-ата, когато Керчев отправи силен удар извън пеналта, Луков изби, но право в Петър Атанасов, който обаче шутира над вратата.

„Смърфовете“ започнаха силно втората част и в 52-ата си върнаха аванса в резултата. Анте Аралица проби отляво и пусна по земя за Салинас, който прати в близкия на вратаря ъгъл за 2:1.

В 64-ата минута Димитър Илиев засече с глава центриране на Умарбаев от корнер, но топката прелетя над напречната греда.

Ботев не показа същата острота в атака и след почивката, като трудно стигаше до положения пред вратата на Мартин Луков. В 86-ата пък Ндиайе получи втори жълт и бе изгонен.

Домакините успяха да съхранят аванса си и записаха първа победа за новия сезон.

Източник: Novsport

Последни новини