Ники Михайлов може да изравни постижение на своите баща и дядо

Ники Михайлов може да изравни постижение на своите баща и дядо

Topsport.bg

18-02-2022, 22:32

Пролетният дял на efbet Лига завари Николай Михайлов на върха по сухи мрежи в efbet Лига. Той го дели с Красимир Костов от Ботев (Bp) и Иван Дюлгеров от Черно море.

И тримата имат дотук по 7. Ако успее да завърши като номер 1 и след края на сезона, независимо дали еднолично, или не, Михайлов ще стане 13-ят вратар на Левски с такова постижение. Той ще настигне баща си и дядо си, които по веднъж са били на първо място за сезона по сухи мрежи точно през 20 години. Бисер Михайлов прави това през 1967/68, а Борислав Михайлов - през 1987/88. И в двата сезона Левски е шампион на България.

Най-много пъти номер 1 е бил Димитър Иванков - 5 пъти, като най-внушителното му постижение беше през сезон 1998/99 - 21 сухи мрежи.

Остава да видим ще успее ли Михайлов да настигне баща си и дядо си. Предишният "син" вратар с най-много сухи мрежи сред колегите си в efbet Лига беше някогашният съотборник на сегашния капитан на "сините" - Божидар Митрев. През 2017/18 той не допусна гол в 19 мача, припомня "Мач Телеграф".

Източник: Topsport.bg

Последни новини