Николай Бодуров - "черната котка" за Лудогорец

Николай Бодуров -

Topsport.bg

21-12-2021, 19:28

Капитанът на Пирин Николай Бодуров се превръща в нещо като криптонит за Лудогорец. Той е единственият ни роден футболист, който може да се похвали с 4 победи срещу съперника в Разград, постигнати с 3 различни отбора, пише "Тема спорт".

Още първия му успех в дома на Лудогорец е исторически - капитан е на Литекс, когато ловчанлии разгромяват съперника с 4:2. Те са и първият тим, опънал 4 пъти мрежата в Разград в шампионатен мач.

През ноември 2017-а Бодуров играе за ЦСКА при успеха на армейците с 2:1 на "Хювефарма Арена". Тогава орлите повеждат, но гостите правят обрат с попадения на Фернандо Каранга и Кевин Меркадо.

През април 2019-а Бодуров пак ликува с червените в Разград - 1:0, но този път за Купата на България. Последният му, а и най-впечатляващ успех е този с Пирин с 5:3.

Наред с тези победи на "Хювефармa Арена" централният защитник има още един паметен успех срещу Лудогорец. На 14 декември 2017-а ЦСКА приема орлите на "Армията" в мач за купата.

Домакините печелят с 2:1 след продължения. Изпълнението на двубоя е именно на Бодуров. В 9-ата минута той отнема топката около центъра, напредва и с мощна тупалка от около 30 метра поразява горния десен ъгъл - уникален гол. За него той получава прякора Коки Снайпериста, лепнат му от Валери Божинов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини