Нов случай на коронавирус в Монтана

Нов случай на коронавирус в Монтана

Novsport

07-11-2020, 14:11

 Още един случай на COVID-19 има в Монтана. Той е на защитника Валери Христов. 22-годишният футболист обаче е бил тестван в родната Варна, където се възстановява от контузията на глезена получена при гостуването на Локомотив (Пловдив). Христов бе заменен само осем минути от появяването си в игра в средата на второто полувреме на „Лаута“, след като Момчил Цветанов се торпилира в него в опита си да стигне пръв до топката и да спечели аут.

Иначе всички тестове направени в петък на футболистите, треньорите и служителите на стадион „Огоста“ са отрицателни. Те са трети за седмицата, след като в сряда стана ясно, че Стефан Цонков, Янко Ангелов, Тони Тасев, Росен Кръстев и старши треньорът на монтанци Никола Спасов са заразени с COVID-19инфекция. Заради заповед на Министерството на здравеопазването в Монтана бяха направени още два PCR теста, като резултатите от втория от четвъртък, подобно на този от петък показаха, че в северозападния тим няма нови носители на коронавируса.

Това означава, че мачът с ЦСКА от 12 кръг на първенството на Първа лига остава по програма. Монтана приема 31-кратния шампион на България в неделя, 8 ноември, от 15:00 часа. За него монтанци ще дойдат от Вършец, където заминават на лагер след днешната тренировка.

Източник: Novsport

Последни новини