Нови левскарски артикули от колекцията "Памет"

Нови левскарски артикули от колекцията

Topsport.bg

20-12-2021, 20:34

В навечерието на светлите християнски празници сдружение "Сини сърца", съвместно с ПФК Левски, представя фрагменти от синята история с нови артикули от колекция "Памет". На пазара са пуснати значки, като приходите от тях ще отидат за школата на клуба.

"Серията от значки "Емблеми на СК Левски" стартира с 2 малко познати символа, утвърждаващи клубната идентичност през първата половина на ХХ век.

През 1919 г. отборът на СК Левски играе официалните си срещи с ризи и вратовръзки. Емблемата върху тогавашния екип представлява диагонално разполовен щит, съставен от оригиналните клубни цветове - жълто и червено.

Вторият знак от поредицата краси светлосините фланелки на СК Левски в периода 1920-1923 г. Тази емблема е измислена и изрисувана от Цветан Генев - Цеко Генерала, един от основателите на клуба и капитан на отбора.

Значките са изработени в ограничен тираж от 200 броя и могат да бъдат закупени от официалния магазин на Левски на цена от 20 лева всяка. Приходите от продажбата на тези артикули отиват в подкрепа на детско-юношеската школа на клуба.

Пази името на Левски чисто", пише в съобщението на Левски и сдружение "Сини Сърца".

Източник: Topsport.bg

Последни новини