ОБЗОР: Милан задържа върха в Италия след ценен успех, Интер също записа победа

ОБЗОР: Милан задържа върха в Италия след ценен успех, Интер също записа победа

Novsport

20-12-2020, 17:45

Милан успя да си задържи лидерската позиция в Серия "А" и да сложи край на серията си без победа след двете ремита, след като надви с 2:1 Сасуоло при визитата си от 13-ия кръг на италианския елит.

Леао вкара още в първите секунди, а Салемакерс удвои преднината на гранда от Милано в 26-ата минута. Освен това попадение на тима бе отменено заради засада в 9-ата минута, като то бе дело на Чалханоглу.

Почетното попадение на домакините бе дело на Берарди в 89-ата минута. 

След успеха си "росонерите" са първи с актив от 31 точки и имат точка пред втория Интер.

Междувременно Интер победи с 2:1 Специя при домакинството си, а Андрей Гълъбинов не бе в групата на гостите, тъй като продължава да лекува контузия.

Хакими откри за "нерадзурите" в 51-ата минута, а пък Лукаку удвои в 71-ата минута от дузпа. За гостите почетното попадение бе дело на Пиколи в 95-ата минута. 

Миланци са втори с 30 точки след този мач и са на точка от върха, както вече стана ясно. 

В друг мач от кръга Беневенто се наложи с 2:0 у дома над Дженоа с попадения на Инсине в 57-ата минута и на Сау в 89-ата от дузпа, а това е първи успех за тима от последните пет мача, както и пети пореден мач без победа за гостите.

След този мач отборът победител е 12-и с 15 точки, а "грифоните" са 19-и със 7 точки. 

Каляри и Удинезе пък не успяха да се победят в Сардиния и врътнаха реми 1:1, като Ликоянис откри за домакините в 27-ата минута, а изравнителното попадение за "зебрите" бе дело на Ласагна в 57-ата минута.

Сардинци са 13- с 14 точки, а отборът от Удине е 11-и с 15 точки. 

Източник: Novsport