Огражден 1955 и Подгорец с нулево реми в Първомай

Огражден 1955 и Подгорец с нулево реми в Първомай

Novsport

14-12-2020, 18:28

На стадиона в село Първомай се игра мачът от 13 кръг за първенството на областна група Струма-2 между отборите на местния Огражден-1955 и Подгорец Коларово.

Този мач беше от съществено значение и за двата отбора.

Отборът на Подгорец до момента бе без загубена точка, а домакините-само с едно равенство като гости срещу Светкавица Митиново.

Настройката на ръководството, треньорския щаб и футболистите на домакините беше да спечелят срещата, да нанесат първата загуба на гостите и при това положение да си разменят местата в таблицата за класиране.

Първата атака в мача сътвориха домакините в 5-та минута, когато вратаря на Подгорец Асен Костадинов изби с крак насочената отблизо топка от Кристиян Стоилов. Минута по-късно при контраатака на гостите след центриране в наказателното поле на домакините топката се отклони и Андон Атанасов със силен шут насочи кълбото в лявата част на вратата на Кирил Грозданов, но бе изчистено от голлинията. Две минути по-късно Андон Мицков от около 15 метра при поредна контраатака на гостите изпрати топката на сантиметри над вратата на Кирил Грозданов. Защитният  вал на гостите в лицето на Иван Танчев и Велик Великов и вратаря Асен Костадинов бяха сериозна преграда за футболистите на домакините, за да не се стигне до откриване на резултата. Постепенно играта се пренесе в половината на Подгорец и атаките на домакините не спряха до края на полувремето.

В 17-та минута Иван Цветков бе изпреварен за миг от вратаря Асен Костадинов. Две минути по-късно Кристиян Стоилов изскочи сам срещу вратаря на гостите и отново топката бе избита с крак. На два пъти по-късно отново вратаря Асен Костадинов не позволи на Илиян Кочев и Кристиян Стоилов да го преодолеят. До края на полувремето нови пропуски за отбора на Огражден направиха Кристиян Стоилов, Иван Цветков и Георги Николов.

След почивката играта стана още по-напрегната. Търсеше се отбелязване на гол, който можеше да се окаже решаващ за спечелване на трите точки. В 51-ва минута Кристиян Стоилов от домакините проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле и от 4-5 метра не успя да простреля вратаря на гостите Асен Костадинов. Три минути по-късно Динчо Георгиев след пробив отляво насочи топката зад защитата на гостите и влезлия Иво Китанов от 5 метра изпрати топката в аут. В 60-та минута Велик Великов с перфектен пас насочи топката отляво към Андон Мицков, но удара му срещу противниковия вратар не бе точен. Влезлия в игра играещ треньор Стоян Гогушев в 73-та минута не успя да огорчи отблизо вратаря на домакините Кирил Грозданов. В 82-ра минута Кирил Хаджиев насочи топката успешно към Кристиян Стоилов, но той отново не бе точен срещу вратаря Асен Костадинов. В 86-та минута главният съдия Драган Стойков показа втори жълт и червен картон на Иван Танчев от Подгорец и остави гостите с човек по-малко до края.

Този двубой завърши при нулево равенство, което бе добре дошло за отбора на гостите.  До момента отборът на Огражден 1955 има два отложени мача-срещу Вихър Кавракирово и Яворница, на този на Подгорец-също два - срещу Струма Марикостиново и Калабак Самуилово. Така не се стигна до разместване на местата им в таблицата, а от лагера на Огражден 1955 коментираха:

„Имахме лек превес като цяло в мача, но не успяхме да реализираме създадените си голови положения. На всичко отгоре през втората част на срещата бе отменен напълно редовен гол на Кристиян Стоилов, като вината за това е главно на асистента, който подлъга опитния арбитър Драган Стойков. Последният бе на ниво, но асистентите-не. Осезателно бе отсъствието на бързоногия и опитен нападател Христо Петров, който в момента е в чужбина и при това положение Кристиян Стоилов бе сам в атака. Стефан Назъров и Иван Цветков бяха  невъзстановени  от  контузии”.

Източник: Novsport