Отборът на Огражден 1955 победи Граничар и е едноличен лидер в областна група Струма-2

Отборът на Огражден 1955 победи Граничар и е едноличен лидер в областна група Струма-2

Novsport

09-03-2021, 15:13

Пет вместо шест мача се изиграха по терените на община Петрич за първенството на областна група Струма-2. Отново отборът на Локомотив Генерал Тодоров не успя да събере необходимия брой футболисти и да се противопостави на собствен терен срещу Светкавица Митиново. При това положение се очаква решение на ОблС на БФС за служебна победа 3:0 за отбора на гостите.

В Михнево се срещнаха местния Ураган и Струма Марикостиново. Треньорът на домакините Александър Тилев бе добре разучил играта на гостуващия тим и заигра със схема на игра,  която ги затрудни. Първият гол в срещата отбеляза Веселин Найденов за отбора на гостите, а изравнителното попадение за домакините бе дело на Димитър Масларов. „Едва събрахме 11 души за този мач. Както е известно,  отборът ни е изграден от работещи футболисти и тъй като през пролетния дял на първенството мачовете ни се играят в събота, не се появиха поради служебна заетост куп футболисти, между които основните Ивайло Хаджигаев, Мариан Терзиев, Александър Камишев и Марин Георгиев. Независимо от това не успяхме да реализираме и създадените голови положения. На този терен в никакъв случай не можеше да се играе добър футбол. На всичко отгоре и съдийството не беше на нужното равнище”, сподели Атанас Терзиев-старши треньор на Струма Марикостиново. Човекът – футбол в Михнево Александър Тилев изрази задоволство от постигнатото в този мач и заяви: „Знаехме, че ще ни бъде трудно срещу единия от кандидатите за първото място в групата. Заиграхме  затворено и парирахме действията на противниковите футболисти далеч пред наказателното поле. Разчитахме на контраатаки. Тактиката ни успя. Спечелихме много ценна точка срещу силен отбор, какъвто бе този на Струма Марикостиново”.

В Самуилово се срещнаха отборите на местния Калабак и Беласица-08 от едноименното селище. Отборът на домакините спечели с 2:1 след попадения на Янислав Власов и Стефан Бойков, а за гостите с глава попадението реализира железния защитник Стойчо Георгиев. В този мач тимът от село Беласица игра без капитана си Кирил Стамчев, който е организатор на терена, водещ футболист и всичко това се отрази осезателно на тима.

Яворница едноименния отбор победи Стрела Петрич с 2:0. Попаденията бяха дело на Методи Стоименов-Гелс и Владимир Петров. Тотално надиграване на отбора на домакините над гостуващия тим, но неточния мерник бе причина да не се достигне до по-убедителна победа.

В Кърналово футболистите на Огражденец претърпяха загуба с 0:2 от Подгорец Коларово. От първата до последната минута на срещата отборът, който диктуваше нещата на терена, бе този на Подгорец. Попаденията за гостуващия тим бяха дело на Владимир Кабранов и Андон Атанасов. С тази победа отборът на Подгорец Коларово запазва шансовете си за атакуване на първото място в таблицата.

В Кулата отборът на Граничар отстъпи с 1:4 на лидера в гр, пата Огражден 1955 от село Първомай. Головете за отбора победител отбелязаха Антон Геров-три и Динчо Георгиев. За домакините точен бе Велко Милушев. „Играхме срещу много добър отбор, изграден от млади момчета, които имат бъдеще във футбола. Победата на тима от Първомай е напълно заслужена. Каквото можахме-направихме”, сподели треньорът на Граничар Кулата Витко Андонов-Дон Витоне.

Източник: Novsport

Последни новини