Паро: ЦСКА живна малко, но е е достатъчно

Паро: ЦСКА живна малко, но е е достатъчно

Topsport.bg

04-03-2022, 22:10

ЦСКА успя да надиграе и да отстрани Локомотив Пд у дома с 2:0 в четвъртфинален сблъсък в турнира за Купата на България. По този начин "червените" продължават напред и целта да защитят трофея от миналата година е с една крачка по-близо. "Мач Телеграф" потърси за мнение легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов.

"Забелязах, че играчите се стараеха и това ми хареса. Живнаха малко, но не е това, което трябва да бъде. Не е достатъчно. Все още има върху какво да се работи. Особено в защитата допуснахме няколко неточности и добре, че беше Густаво Бусато.

Той извади реално 2-3 много чисти положения в полза на Локо Пд, Отборът не играе компактно и тези, които мога да отлича с добро представяне, са Бусато, Кайседо и Йомов. Последният дори е на приливи и отливи. Останалите играчи не могат да блеснат с нещо специално. Жорди Кайседо се старае и представлява заплаха за всяка една противникова отбрана. Не мога да кажа дали ЦСКА са станали по-силни или Локо Пд - по-слаби, от есента. Много зависи от това кой в каква форма се намира. А и победата, която "черно-белите" постигнаха през миналия полусезон с 3:1 на "Армията", беше за първенството. Има много голяма разлика в мачовете за първенството и тези за Купата на България. Хубавото е, че ЦСКА постигна успех срещу качествен отбор и то на собствен терен. Това е мач на елиминации и можеше всичко да се случи в него", започна Паро Никодимов.

"В централната част на терена трябва по-бързо да се изнася топката. Трябва да се търсят контраатаки, а отбраната на съперника трябва да се разбива с бързи отигравания. Често забелязвам, че вместо това да се случи се разиграва бавно топката и се дава възможност на съперника да се подреди в защита", продължи Никодимов.

"Дали ЦСКА ще успее да защити Купата на България е трудно да се каже на този етап. Много зависи срещу кой отбор ще се паднат "армейците" на полуфинал. Ако това са Левски или Лудогорец, всичко може да се случи. Това са различни мачове от тези в първенството. Тук имаш един мач, в който всяка една грешка може да бъде фатална. В първенството и да загубиш идва следващият двубой, докато за Купата поправителен няма. Трябва да се раздадеш на 100% и да оставиш сърцето си на полето. Не мисля, че скамейката трябва да бъде дълга, за да се стигне до титла или Купа на България. Това, че тази на Лудогорец е по-дълга не е от кой знае какво значение. Когато ЦСКА пишеше история, в състава бяхме 17 полеви играчи и трима вратари. И действахме на три фронта. В Европа играхме полуфинал. Поради тази причина смятам, че не е от изключителна важност да ти е дълга скамейката, а да са ти качествени играчите. Ако имаш конкуренция в отбора, можеш съвсем спокойно да стигнеш до успехите. Разбира се и да са здрави играчите. Дори бих казал, че колкото са повече футболистите в един отбор, толкова по-трудно е на треньора. Защото се почват претенциите от сорта на "защо не ме пускате да играя" и т.н. Стойчо също си спомням, че беше част от онзи отбор на ЦСКА", каза още той.

"В средата на терена мисля, че тимът има нужда от типичен плеймейкър. Човек, който да разкъсва противниковата игра. Греъм Кери не е точно такъв тип футболист. Центрира топката от статични положения, но няма погледа на плеймейкър. Добре, че Кайседо играе добре с глава. Сега предстои дерби, но не мога да кажа кой ще победи. Труден мач ще бъде. В дербито винаги трябва да имаш едно наум. Често, когато единият отбор е в по-слаба форма, точно в този мач печели. Важното е да стане хубав спектакъл и да останат доволни феновете. Това са двата отбора, които в България могат да напълнят стадион "Васил Левски" и да създадат една истинска атмосфера", допълни "червената" легенда.

"ЦСКА има нужда от подобрение във всяка една фаза на играта. Като започнеш от защитата и стигнеш до нападението. Та нали точно от защитата започва атаката на един отбор. Колкото до лидер, може би като такъв бих определил Юрген Матай или Жорди Кайседо. Те са водещи фигури в отбора", уточни Паро. Той завърши с едно обръщение към феновете на клуба от Борисовата градина:

"Нека да не се правят глупости по време на мачовете. Въпреки провокациите на съперника и не само. Да не се хвърлят бомбички и факли. Да бъдем спортсмени и да подкрепяме отбора си. Феновете на ЦСКА винаги са го поддържали и съм сигурен, че и в неделя ще бъде така", завърши той.

Източник: Topsport.bg

Последни новини