Пирин - Арда 0:1, гостите повеждат след гол от дузпа!

Пирин - Арда 0:1, гостите повеждат след гол от дузпа!

Topsport.bg

10-04-2023, 18:57

Отборите на Пирин и Арда се изправят един срещу друг в ранния понеделнишки двубой от програмата на efbet Лига. Двубоят е важен и за двата тима, които има различни цели в шампионата. Мачът на стадион "Христо Ботев" е с начален час 17:30.

Домакините излизат в тази среща като 14-ти във временното класиране, на 7 точки от първия тим над чертата. "Орлетата" се намират в добра форма, след като вече 3 поредни срещи са без загуба, а в 2 от тях успяха да победят. Определено най-сладкия им от тези два успеха бе срещу шампиона Лудогорец, след като го победиха в Разград с 1:0. След това Пирин постигна победа срещу прекия си конкурент Хебър, а в последния кръг направи и равен с Ботев (Враца).

Иначе темата около собствеността на Пирин все още е на дневен ред за феновете на тима от Благоевград. По последна информация административни пречки са в основата за проваляне на сделката за придобиване на акциите на "орлетата" от страна на мениджърската компания "CRD Sport". Така благоевградчани все още нямат нови собственици, каквито индикации имаше по време на паузата за националните отбори.

Арда от своя страна е на осмата позиция в класирането и все още шансове за влизане в топ 6 са налице. Тимът от Кърджали не се намира в най-добрата си форма, след като записа две поредни загуби в първенството - срещу Славия с 0:1 и срещу Левски с 0:3. Освен това отборът на Александър Тунчев отпадна и от Купата на България. В драматичен 1/4-финален сблъсък "сините" отстъпиха с 0:1 от ФК ЦСКА 1948, а единственото попадение дойде в 117-ата минута от дузпа.

Това породи доста бурна реакция от страна на Арда, като отборът излезе с остра декларация, в която задава въпроси на Борислав Михайлов, Виктор Кашай и Младен Кръстаич. Освен това отборът от Кърджали заплаши, че може да напусне първенството. В крайна сметка Арда получи отговор само от националния ни селекционер, като останалите не са коментирали декларацията.

Иначе по-рано през сезона, когато мачът се игра на "Арена Арда", двата тима не успяха да се победят и направиха 0:0. През миналия сезон Пирин и Арда си размениха по една домакинска победа - 1:0 в Благоевград и 3:0 в Кърджали.

Главен съдия на срещата е Кристиян Колев, с помощници Владимир Велев и Станислав Станев. С ВАР ще се занимават Ивайло Ненков и Георги Минев. Делегат на БФС е Пламен Николов, а работата на реферите зорко ще следи Иван Вълчев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини