Пирин и Ботев не се победиха в оспорван сблъсък

Пирин и Ботев не се победиха в оспорван сблъсък

Topsport.bg

29-07-2023, 23:18

Пирин и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 в двубой от 3-ия кръг на еfbet лига, игран на стадион "Христо Ботев" в мач от третия кръг на efbet Лига. На фона на пропиляните положеният от страна на двата отбора равенството изглежда закономерно.

По този начин "орлетат" печелят първа точка за сезона, докато "жълто–черните" имат 2 пункта в актива си.

Въпреки че гостите владееха повече топката, домакините организираха няколко атаки, които бяха опасни. Иван Тасев напредна отдясно, след което центрира, но стражът Даниел Кайзер реагира с добра намеса.

Нескопосано отиграване в редиците на "орлетата" за малко да наруши паритета. Атакуващият футболист Самуел Акере отне топката и веднага нанесе удар, който премина встрани от дясната греда.

В края на първата част "жълто-черните" вкараха благодарение на Самуел Акере. Попадението обаче бе отменено, тъй като Красиан Колев извърши нарушение. Реферът Васимир Ел-Хатиб беше посъветван от арбитрите на ВАР да прегледа ситуацията на монитора, където прецени, че трябва да отмени гола и да отсъди фаул в полза на Пирин.

Пирин започна силно втората част, като играчите на Радослав Митревски отново опитаха да преодолеят отбраната на "канарчетата" чрез контраатака. Халфът Борис Тютюков бе изведен на стрелкова позиция, за да нанесе крайно неточен удар.

Непосредствено след това младият талант в състава на Станислав Генчев Елвис Ману центира коварно, принуждавайки украинският страж да избие топката в ъглов удар.

Ефективността днес убягва на тима от Пловдив. Нападателят Елвис Ману овладя пас на границата на наказателното поле, нагласи си топката, отправяйки разочароващ изстрел.

В 73-та минута Янис Карабельов центрира от ъглов удар, вратарят Максим Ковальов спаси, последва истински карамбол, съпроводен от редица изстрели, блокирани от компактната защитата на Пирин.

Пирин имаше отлична възможност да хвърли в нокдаун днешния си опонент. Крилото Симеон Александров намери с прострелно подаване нападателя Даниил Кондраков, той докосна топката, която Йонас Тамм със неимоверни усилия изчисти от голлинията.

Източник: Topsport.bg

Последни новини