Пловдивският Локомотив тръгва в Европа от Подгорица

Пловдивският Локомотив тръгва в Европа от Подгорица

Novsport

27-08-2020, 07:49

Тази вечер от 21:00 часа Локомотив (Пловдив) започва 17-ото си участие в евротурнирите.

Възпитаниците на Бруно Акрапович ще се изправят в черногорската столица Подгорица срещу Искра (Даниловград).

„Черно-белите“ влизат в двубоя от първия квалификационен кръг на Лига Европа като абсолютен фаворит.

Това ще е първото домакинство на съперника на международната сцена в историята му, след като дебютира през този сезон с победа след дузпи над андорския Санта Колома в предварителния кръг.

Пловдивчани се целят доста по-високо - задачата им е да достигнат до плейофите на турнира.

Локо тръгна едва със 17 души за Черна гора. За жалост в Пловдив остана централният защитник Давид Малембана. Той не се възстанови от травмата, получена миналия петък при успеха с 2:0 при визитата на Славия. Вместо него извънредно в УЕФА бе записан юношата Даниел Димитров. Преди това да се случи, железничарите бяха картотекирали едва 18 играчи за сблъсъка.

На вратата на черно-белите ще застане Мартин Луков, а в отбрана ще действат Алмейда, Масоеро и Петрович. Акрапович няма да прави експерименти и в халфовата линия и ще заложи на възстановения от травма Парвиз Умарбаев и Петър Витанов, а пред тях ще е Лукас Салинас.

Лекарският щаб успя да вдигне Бирсент Карагарен за срещата и той ще е в ролята на десен халф-бек, пише "Тема спорт". 

Единствената дилема пред треньора е на кого да заложи на левия фланг. Опциите са две - Момчил Цветанов или последното попълнение Кристиан Илич. По-големи са шансовете на Цветанов да стартира. На пейката ще остане и другият нов - Георги Минчев, защото в атака пак ще си партнират капитанът Димитър Илиев и Анте Аралица.

Локомотив има на своя страна и традицията. Досега роден отбор не е губил от черногорци. В 10-те сблъсъка на наши отбори срещу тимове от тази страна никога не са губили - 8 победи и 2 равенства. При гостуванията е с 3 победи и 2 равенства.

Източник: Novsport

Последни новини