Президентът Оборище: Уверен съм, че ще победим Беласица

Президентът Оборище: Уверен съм, че ще победим Беласица

Novsport

11-09-2020, 19:06

Изключително оспорван мач ще се изиграе на стадион „Орчо войвода“ в Панагюрище между отборите на местния Оборище и Беласица (Петрич).

Този двубой ще бъде ръководен от елитния български арбитър Волен Чинков, признат и от Съдийската комисия на УЕФА, подпомаган от международния асистент Димитър Стоилов и Добрин Добринов. Всичко това се оценява от ръководствата и треньорските щабове на двата клуба като мнението им е, че съдиите няма да повлияят с действията си на крайния резултат.

„През седмицата наблегнахме на трите основни компонента – физика, техника и тактика. Радващото е, че и опитният халф Антон Костадинов тренира на пълни обороти с колегите си. Със сигурност ще попадне в групата от 18 футболисти, но едва на разбора в деня на мача и след разговор с футболиста  ще преценя от кой момент да го пусна на терена”, коментира треньорът на петричани Саша Симонович.

„Много тежък мач ни предстои срещу отбор с амбиции, в който играят добри футболисти. През седмицата отборът на Оборище победи на два пъти Марек, което означава, че са в добро състояние. Имам достатъчно информация за играта на домакините. Излизаме да се надиграваме и нека победи по-добрият. Дай Боже, това да е Беласица“, допълни Симонович.

Отборът на Оборище се води от играещия треньор Ели Маркес, който познава много добре състава на Беласица. Очаква се и допълнително надъхване от страна на бразилеца по известни причини след напускането му на Петрич. До последно под въпрос ще бъде бившият футболист на Беласица и Вихрен, сега с фланелката на Оборище, Никола Мицански, който получи аркада в мача за Купата на България срещу Марек в Дупница.

„Повече от сигурен съм, че ще нанесем първата загуба на Беласица и при това положение ще си разменим местата в таблицата”, каза Илия Анчев - президент на ФК Оборище.

Източник: Novsport