Претендент за efbet Лига също има заразен с COVID-19

Претендент за efbet Лига също има заразен с COVID-19

Novsport

09-07-2020, 18:50

Борещият се за промоция в efbet Лига Септември София информира, че в отбора има заразен с коронавирус футболист. Столичани използваха клубният си сайт, за да съобщят новината. 

"Скъпи приятели на футбола, 

във връзка разразилата се пандемия от Корона вирус във футболните среди,  ръководството на ПФК Септември АД - гр. София иска да Ви информира, че от започване на тренировъчен процес на 08.06.2020г. до момента, в рамките на един месец всички играчи, спортно - технически щаб и служители в клуба, преминаха на 3 PCR теста и 3 бързи теста. За нас, здравето на нашите служители и техните семейства винаги е било приоритет. На един от тестовете, стражът на "септемврийци" Филип Димитров даде положителна проба за Covid - 19. В началото на тази седмица, всички играчи, треньори и лица, свързани организационно с представителния отбор на Септември, повториха своите тестове и за наше голямо спокойствие, резултатите на всички останали са отрицателни.

Нашият играч Филип Димитров, който след края на сезона напуска отбора в посока Септември Симитли, не проявява никакви симптоми на вируса. Отговорно информирахме и колегите от неговият бъдещ клуб, с който той също провеждаше тренировъчен процес и контролни срещи. ПФК Септември АД - гр. София спазва стриктно всички предписания за безопасност по време на тренировъчния процес и контролните срещи, като също така ръководството на клуба наложи вътрешни предписания към своите играчи за тяхното свободно време. 

ПФК Септември АД - гр. София се обявява за строго спазване на правилата, като вярваме, че всички отбори трябва да проявят максимална дисциплина, свързана с преборването на пандемията от Covid - 19!", написаха столичани.

Източник: Novsport