Сензациите в пресата: Вион се контузи преди Лудогорец, Левски няма да вземе всички пари за Робърта накуп

Сензациите в пресата: Вион се контузи преди Лудогорец, Левски няма да вземе всички пари за Робърта накуп

Novsport

09-04-2021, 08:26

 "Тема спорт": Контузия извадила Тибо Вион от 11-те

Контузия точно преди двубоя с Лудогорец е извадила Тибо Вион от титулярния състав на ЦСКА за мача, завърши 1:1. Френският краен бранител е получил травмата на последното занимание преди мача, проведено на "Армията". Вион е бил предвиден да започне в стартовите 11, но в крайна сметка е отпаднал от групата. В негово отсъствие като титуляр излезе Иван Турицов, който бе основно резерва при Бруно Акрапович. Травмата ще извади Вион и за утрешното домакинство на ЦСКА, а той ще е под въпрос и за реванша с Лудогорец.

Извън сметките за тези две срещи твърдо остава Адалберто Пеняранда, който също е контузен. Венецуелецът бе извън групата за мача с Лудогорец, също както и полузащитникът Феде Варела. Аржентинецът с испански паспорт не попадаше в сметките и при Бруно Акрапович. Защо тогава бе привлечен през зимата?!

"Мач Телеграф": Левски няма да вземе цялата сума за Робърта сега

Левски все още нямат официален договор за продажбата на Найджъл Робърта на американския Ди Си Юнайтед. Това означава, че на „Герена“ не са пристигнали така чаканите пари, които да покрият забавени заплати на футболисти, треньори и служители.

Причината за това е фактът, че нападателят е поставен под карантина в САЩ. След като тя изтече, той ще мине през медицински тест и едва след това продажбата документално ще стане факт.

Левски ще получи само 70% от трансферната сума сега. Останалите 30% ще бъдат преведени на „Герена“ през 2022 година.

Тази клауза е заложена в договора между двете страни. Отделно „сините“ дължат малък процент от продажбата на бившия клуб на Робърта – Камбуур.

Източник: Novsport

Последни новини