Сензациите в пресата: Динамо З не се отказва от Робърта, тим от Серия "А" следи вратар на Славия

Сензациите в пресата: Динамо З не се отказва от Робърта, тим от Серия

Novsport

10-01-2021, 07:21

"Тема спорт": Динамо Загреб не се отказва от Робърта

Динамо (Загреб) не се е отказал от намерението да привлече нападателя на Левски Найджъл Робърта. Местните медии съобщават, че от "Максимир" работят усилено по трансфера на нидерландеца, но интересът към него от други клубове за момента затруднява сделката. Според твърденията в Сърбия Робърта е искан от Партизан. За интереса на този клуб призна и треньорът на Левски Славиша Стоянович.

Хърватският tportal.hr твърди, че мениджърът на Динамо Зоран Мамич смятал стрелеца за сигурен нов, който да замени напускащия през лятото Бруно Петкович. Пред тима обаче се появили два проблема - цената и запитвания от други клубове. Хърватите дават за Робърта 500 000 евро, но от "Герена" искат двойно повече.

"Тема спорт": Тим от Серия "А" следи Светослав Вуцов

Вратарят на Славия Светослав Вуцов е попаднал в полезрението на италианския Сасуоло. Тимът от Серия "А" ще следи изявите на стража и по време на подготовката в Турция. "Белите" ще проведат дълъг лагер в югоизточната ни съседка. Възпитаниците на Александър Тарханов ще летят за Анталия на 18 януари. Там те ще проведат и шест контроли. Именно в тях скаути на Сасуоло ще гледат Вуцов, твърди "Тема Спорт".

Вуцов е роден на 9 юли 2002 година. Той направи дебюта си на вратата на Славия на 21 октомври 2020-а в мача срещу Севлиево (5:1) за Купата на България. Звездата му изгря в края на ноември, когато ветеранът Георги Петков се контузи. До края на есенния полусезон синът на Велислав Вуцов изигра общо 6 шампионатни двубоя. В два от тях той успя да запази мрежата си суха - при нулевите равенства в София срещу Етър и Ботев (Пловдив).

Интересното е, че в началото на тази година Славия събра Светослав с брат му Петър. Последният играе като халф и бе привлечен от Черно море.

Известно е, че "белите" добре търгуват младите си играчи в чужбина. В края на миналия трансферен прозорец те успяха да продадат гръцкия вратар Антонис Стергиакис в английския Блекбърн.

"Мач Телеграф": Израелци с нова офанзива за Чибота

Апоел (Беер Шева) ще преследва до дупка Мавис Чибота. Това призна лично треньорът на тима Йоси Абукасис пред медиите в Израел, след като разкри част от намеренията си за подсилване на отбора в паузата. В последната среща тимът направи 1:1 с Макаби (Хайфа), а на 25 януари ще поднови първенството с мач срещу Макаби (Тел Авив). Тимът се намира на 4-о място в класирането в момента, но има амбиции да завърши поне на второто, от което го делят три точки.

Йоси Абукасис обяви, че има нужда от подсилване на атаката и бе категоричен, че избор номер 1 за ново попълнение е именно Мавис Чибота. В момента обаче двете страни са далеч една от друга. Израелците смятат, че ще успеят все пак да се спазарят с Лудогорец, но Чибота имал прекалено високи финансови изисквания. От Апоел се надяват, че той ще промени мнението си, за да си гарантира титулярното място. А това ще стане по-трудно в Разград.

Мавис беше привлечен в Разград с много надежди, но на този етап не успява да опрадвае доверието. Не е тайна, че шампионите с лека ръка ще се разделят с Чибота, ако успеят да избият част от инвестициите си в него. Интерес към Чибота проявяваше и друг отбор от Израел - Бейтар. "Жълто-черните" от Йерусалим обаче бързо се отказаха от него именно по тази причина - високите му финансови параметри на личните условия, както и парите, които му търсят от Лудогорец.

Иначе нападателят се прочу наскоро, след като предпочете да посрещне Нова година у нас и дори се опита да кара ски заедно със семейството си.

Източник: Novsport

Последни новини