Сензациите в пресата: И Галин Иванов си събра багажа от ЦСКА 1948

Сензациите в пресата: И Галин Иванов си събра багажа от ЦСКА 1948

Novsport

27-02-2021, 08:56

 Всички интересни заглавия от родния спортен печат днес, 27-ми февруари:

Тема Спорт: И Галин Иванов си събра багажа от ЦСКА 1948

Сътресенията при новака в Първа лига ЦСКА 1948 продължават. Часове преди старта на пролетния полусезон тимът бе напуснат от голмайстора Мартин Камбуров, който се откупи и премина в Берое. Онзи ден със столичани се раздели и спортният директор Кирил Котев. На път да стори същото е и друг от лидерите в състава - националът Галин Иванов. Той вече си е събрал багажа и е напуснал лагера в Правец. Именно там отборът се готви цяла седмица. Галин обаче не е с тима от сряда. "Опитният футболист е напуснал самосиндикално лагера на отбора в Правец преди два дни. Иванов е влязъл в пререкания с главния спонсор на клуба, а след разигралата се сценка е взел решение да си тръгне от лагера в Правец", пише kotasport.com.

Бившият спортен директор Кирил Котев също е имал разногласия с основния спонсор на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов. Той не одобрявал въведения 8-часов работен ден  и взирането в статистическите показатели. Именно тези причини отказаха и Мартин Камбуров от ЦСКА, явно подобни неща отказват и Галин Иванов да продължи в ЦСКА 1948. Заради самоотлъчката си Иванов няма да играе срещу Левски. Двубоят е утре от 17:00ч. на Националния стадион. Предстои двете страни документално да оформят раздялата си. Галин Иванов подписа като свободен агент с новака в елита преди началото на кампанията. Той бе несменяем титуляр в отбора. В 16 шампионатни мача отбеляза 5 гола. 32-годишният национал бе важна фигура в състава на треньора Красимир Петров, който ще има доста трудности със заместването му.

Тема Спорт: В САЩ изненадани от експедицията за Робърта

В САЩ останаха изненадани, че от Ди Си Юнайтед предприемат пътуване до София във финален опит да си осигурят усугите на Найджъл Робърта. Според местните медии, за да се стигне до идване в България в условията на глобална пандемия, то нещата са повече от сериозни.

"Представители на Ди Си Юнайтед ще се срещнат лично с Найджъл Робърта. Клубът направи изключения с оглед на ситуацията с COVID-19 и организира цяла експедиция, за да го наблюдава, а след това да го ангажира. Ще видим дали ще сработи", пише журналистът Пабло Иглесиас Магуер. Сайтът blackandred united.com пък съобщава: "Ако Юнайтед е уредил среща с играча очи в очи, то звучи, че те наистина всячески се опитват да го привлекат. Те са уверени, че могат да доведат нещата до край. Предстои да видим дали ще успеят да убедят 23-годишния нападател да дойде във Вашингтон от Левски". 

В Америка явно са убедени, че сините вече са приели офертата за Робърта, а най-голямото предизвикателство пред Ди Си Юнайтед е да убеди нападателя, че си струва да заиграе в Америка.

Източник: Novsport

Последни новини