Сензациите в пресата: Крило приключи с ЦСКА, "червените" уредиха контрола за 2 февруари

Сензациите в пресата: Крило приключи с ЦСКА,

Novsport

07-01-2021, 08:39

 "Тема спорт": ЦСКА - Ботев Вр на 2 февруари

Стана известна и третата контрола на ЦСКА по време на зимната пауза. Това ще е проверка, която ще се проведе в края на подготовката, а съперник в нея ще бъде Ботев Враца. 

Приятелският двубой трябва да се състои на 2 февруари в София, като от лагера на врачани вече са приели поканата и са потвърдили участието в спаринга. Изборът на врачани е логичен, тъй като двата тима вече играха по два пъти в първенството.

До момента се знаят три от противниците на червените през зимата. От клуба вече обявиха, че по време на лагера си в Турция ще изиграят три контроли. Първата ще бъде на 13 януари с полския Стал Миелец, в който играят бившият капитан на ЦСКА-София Божидар Чорбаджийски и подписалият наскоро с клуба нападател Алекс Колев.

За 21 януари друг полски клуб също обяви контрола с червените – Заглембе Любин, но поради факта, че ЦСКА все още няма яснота за втория си лагер, мачът не е потвърден.

Освен с Ботев Враца на 2 февруари, възпитаниците на Бруно Акрапович ще премерят сили и с лидера във Втора лига – Локомотив София, на 5 или 6 февруари. 

"Мач Телеграф": Жул Кейта приключил с ЦСКА

Крилото Жул Кейта очевидно е приключил с ЦСКА. Футболистът, който играе като отдаден под наем от френския Ланс, не пристигна на лагера в Турция и е почти сигурно, че е изиграл последния си мач с червения екип.

Кейта не попада в плановете на треньора Бруно Акрапович, който иска да има в състава си крила, които играят еднакво добре и при атака, и при защита, което не е по силите на Кейта.

Подобна сигурно ще бъде и съдбата на Адалберто Пеняранда, който също ще си търси нов отбор. Джером Синклер също не е пристигнал на лагера, но той има проблеми с пътуването, свързани със стриктните правила по границите за неразпространение на коронавирус.

Той обаче е готвен от Акрапович за по-сериозна роля през втората половина на сезона.

"Тема спорт": Мартин Луков преподписа с Локомотив Пд

Вратарят на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков е подписал нов договор с клуба.

Стражът имаше контракт до края на сезона, а новото споразумение със "смърфовете" е до лятото на 2023 година. 

През есента Луков бе неизменен титуляр за своя тим - бе на терена във всеки един от мачовете в шампионата.

Стабилното му представяне му спечелиха място и в националния отбор на България. През есента на 2020 година той дебютира за "трикольорите" и вече има 4 мача на сметката си. 

Локомотив преговаря за нов договор с Бирсент Карагарен. Такъв е предложен и на Диниш Алмейда, който е желан от ЦСКА.

Източник: Novsport

Последни новини