Сензациите в пресата: Левски се отказа от жалба за преиграване на дербито, феновете на Локо Пд бесни на Аралица

Сензациите в пресата: Левски се отказа от жалба за преиграване на дербито, феновете на Локо Пд бесни на Аралица

Novsport

22-06-2020, 10:28

Сензациите в родната преса на 22 юни, понеделник, 2020 година:

Тема Спорт: Феновете на Локо Пд бесни на Аралица

Феновете на Локомотив Пловдив "поискаха главата" на нападателя Анте Аралица. Хърватинът направи два фрапантни пропуска при домакинската загуба със Славия, което отприщи вълна от гневни емоции на привържениците към него. Скандиранията започнаха още на стадиона, а после се прехвърлиха в социалните мрежи и форумите.

През настоящата кампания Аралица има едва 5 гола в 24 мача, което е твърде малко за централен нападател. За сравнение защитниците Диниш Алмейда (3) и Йосип Томашевич (2) общо имат попадения колкото него.

През миналия сезон в 22 срещи хърватинът вкара само 4 пъти, като в повечето случаи бе резерва на Ален Ожболт. След продажбата на словенеца в Слован Братислава от Аралица се очакваше много повече, но той така и не може да уцели ваксата, като доста често къса нервите на феновете с куп пропуски.

Почти сигурно Анте ще седне на пейката за реванша с Левски за Купата на България във вторник от 20:30 часа на "Герена". Старши треньорът Бруно Акрапович е решил да гласува доверие на Доминик Малонга. Французинът бе взет в началото на март, като се разписа в първите си два мача - контролата с Царско село преди рестарта (2:0) и срещу Етър (2:0) при подновяването на първенството. В последните два двубоя със Славия и ЦСКА Малонга остана резерва.

Добрата новина за старши треньора Бруно Акрапович е, че за реванша с Левски след изтърпяно наказание в състава се завръща Милош Петрович. Сърбинът не игра срещу Славия, а след мача босненският специалист определи отсъствието му като ключово за загубата от белите.

Меридиан мач: Левски се отказа от жалба за преиграване

От Левски са се отказали да подават жалба за евентуално преиг-раване на дербито. „Сините" също, както и „Меридиан Мач", са се усъмнили в отсъждането на Георги Кабаков преди първото попадение за ЦСКА. На „Герена" също са смятали, че той е допуснал формално нарушение на правилата. От Левски са се допитали до куп родни специалисти по съдийството, които са ги разубедили. Те са категорични, че Кабаков е сбъркал, но грешката му е методическа. Пловдивчанинът имал право да даде съдийска топка, но не и по този начин, по който го стори. Кабаков сервира топката на Кери за центриране, а за капак му направи и заслон, за да не бъде пресиран от играч на „сините".

Тема Спорт: Ботев Пд чака бразилски нападател

Ботев Пловдив почти сигурно ще се подсили с бразилски нападател, пише Plovdiv-News.bg. Играчът е с внушителна визитка и е следен дълго време от Ферарио Спасов. Специалистът е бил категоричен пред близки, че футболистът бил по-добър от Фернандо Виана и Жоао Пауло, които оставиха отлични впечатления в Ботев.

Пред ръководството Феро е обявил, че на всяка цена отборът трябва да се подсили с качествен нападател.

Канарчетата ще могат да си позволят заплатата на бразилския нападател, след като в касата на клуба влязоха свежи пари от продажбата на Никола Илиев в Интер и Кристиян Димитров в Хайдук Сплит.

Очаква се в следващите дни преговорите да бъдат финализирани, за да може южноамериканецът да бъде картотекиран за новия сезон, който започва в края на юли.

Тема Спорт: Локо Пд предлага нов договор на Мартин Луков

Ръководството на Локомотив Пловдив обмисля да предложи нов договор на вратаря Мартин Луков. Настоящият контракт на стража изтича след година, но на "Лаута" са решили да го удължат с още 12 месеца. Луков дойде при смърфовете през лятото на 2018-а от Дунав Русе и веднага успя да се пребори за титулярното място с Илко Пиргов.

26-годишният титуляр на черно-белите дори бе получил повиквателна за националния отбор, откакто е в Локо.

Очаква се шефовете на клуба да решат дали ще задържат още Илко Пиргов, или ще търсят нов резервен страж за следващата кампания.

В най-скоро време нови договори трябва да подпишат Милош Петрович и Йосип То-машевич, които, ако не го сторят, от 17 юли стават свободни агенти.

Източник: Novsport

Последни новини