Сензациите в пресата: Левски трепери за четирима

Сензациите в пресата: Левски трепери за четирима

Novsport

15-11-2020, 07:53

Сензациите в пресата за днешния ден:

"Мач Телеграф": На "Герена" треперят за четирима

В Левски се молят за четирима играчи.

Това е карето, което първо даде положителни проби за СОVID-19 - Стивън Петков, Матео Стаматов, Марин Петков и Георги Александров. Те трябва да подновят тренировки през следващата седмица, когато изтича карантината им.

За целта обаче трябва да дадат отрицателни тестове. До този момент на „Герена“ са категорични, че с 2-3 изключения, нито един от заразените няма сериозни симптоми.

Освен това се надяват също така, че някои от другите ще дадат по-рано два поредни отрицателни теста, които ще им позволи да бъдат на разположение на Славиша Стоянович.

"Тема Спорт": Славиша обмисля схема 4-4-2 

Треньорът на Левски Славиша Стоянович вече работи по най-различни варианти за това как да изглеждат сините под негово ръководство. Сърбинът със словенски паспорт е отчел, че към момента съставът на сините е крайно небалансиран.

Изборът за отбраната е ограничен, а крайните защитници Ивайло Найденов и Матео Стаматов са почти без алтернатива. Опциите за средата на терена след контузиите на близнаците Борислав и Радослав Цоневи и продажбата на Стайн Спиерингс също са малко.

Най-голям е изборът за централен нападател. За върха на нападението Стоянович ще разполага с Найджъл Роберта, Валери Божинов, Стивън Петков и Илия Димитров, както и с младоците Марин и Мартин Петкови. Куриозното е, че нито един от изброените няма шампионатен гол в изиграните от сините 11 кръга в първенството.

Един от вариантите, върху който умува специалистът, е игра с двама в атака. Възможно е в други случаи Роберта да бъде пращан на крилото - тази роля не е чужда на нидерландеца.

Срещу ЦСКА обаче сините надали ще са с двама в нападение, защото просто няма да са кондицион-но добре до тогава. Вечното дерби е насрочено за 21 ноември, събота, от 15:00 часа на националния стадион.

От Левски поискаха отлагането му, защото имат цели 16 играчи, заразени с C0VID-19. От СТК към БФС обаче мълчат. Повечето футболисти на сините ще излязат от карантина на 19 ноември, тоест ще са направили само една тренировка преди сблъсъка, ако той не бъде пренасрочен.

Очаква се становището на БфС по казуса да излезе в началото на идващата седмица - понеделник или вторник.

"Тема Спорт": Тимове от елита напират за избягал от "Герена": 

Два отбора от Първа лига напират за избягалия от Левски юношески на-ционал Мартин Хайдаров.

17-годишният футболист си стегна багажа от "Герена" в петък. Тогава от БфС потвърдиха, че Хайдаров разтрогва договора си заради неполучени възнаграждения.

Интерес към него проявяват Ботев Пловдив и ЦСКА 1948. Той е пловдивчанин и именно в школата на канарчетата прави първите си стъпки. На "Герена" пък той тренираше под ръководството на Красимир Петров, който в момента е начело на новака в елита.

Халфът, който е роден на 22 януари 2003-та, бе част от юношите старша възраст на Левски и тренираше с първия тим. Той дори бе обявен в сайта на сините за играч на мъжете с №15. Хайдаров си тръгна заради неполучена сума, която е по-малка от хиляда лева.

Сините пък са му бесни, защото с това били поели разходите по операция на коляното на играча и неговото възстановяване.

Източник: Novsport

Последни новини