Сензациите в пресата: ЦСКА чака още едно крило, Лудогорец представя нападател

Сензациите в пресата: ЦСКА чака още едно крило, Лудогорец представя нападател

Novsport

05-08-2020, 09:27

Сензациите в пресата днес, сряда, 05 август 2020 година:

„Меридиан мач“: ЦСКА чака още едно крило

Селекцията в ЦСКА не е приключила, тъй като последните информации от там сочат, че в Борисовата градина до дни очакват ново крило. Изискването е на треньора Стамен Белчев, който иска засилване на конкуренцията на този пост. Все още не е много сигурно дали става въпрос за българин, или за чужденец, като по-вероятен е вариантът за ново чуждестранно попълнение. Преди известно време се бяха появили информации, че ЦСКА проявява интерес да си върне Александър Тонев. Играчът тези дни разтрогна с Ботев Пд и в момента е без отбор. През миналия сезон „червените“ използваха Евандро на тази позиция, както и Едвин Джеси, които напуснаха отбора. В последната контрола като крило игра Тонислав Йорданов, тъй като Греъм Кери лекува лека контузия, а Жюл Кейта все още не е готов да изиграе цял мач.

„Тема спорт“: Трансферът на Хигинио пред финализиране

Очаква се днес или най-късно утре Лудогорец да финализира привличането на испанския централен нападател Хигинио Марин. 26-годишният футболист е част от втородивизионния местен Нумансия. Хигинио изигра 38 мача за отбора си през миналия сезон и вкара 10 гола. Той носи екипа на тима от стадион "Лос Пахаритос" от 2017 година насам, а преди това е бил състезател и на Мурсия, Леонеса, Лорка и Валядолид. До края на седмицата Павел Върба иска да бъде привлечен, освен Хигинио, и крило. Вариант за разградчани е бразилецът Алваро Таварес от ФК Лвов. Интерес към него има и от АЕК Ларнака. Лудогорец държи под око и случващото се около Станислав Иванов от Левски. Орлите трябва да привлекат крило, защото Вандерсон се контузи тежко и няма да играе през тази година.

„Меридиан мач“: Дават без пари за 30 години 49 декара за тренировъчна база на Локо Пд

Община Пловдив ще даде на Локомотив терена от 49 дка в район „Тракия” с безвъзмездно право на строеж за следващите 30 години. Така носителите на Купата и Суперкупата на България няма да плащат нищо за терена, на който ще изградят своята тренировъчна база и школа. Предложението е входирано в извънреден порядък и ще се гласува от сесията на Общинския съвет днес. То е от Георги Титюков, като трябва да събере 32 гласа, за да бъде потвърдено. Освен него е представен и инвестиционния проект на базата. Според него изграждането на модерна футболна база в ЖР „Тракия” на 49 декара ще струва 6,35 млн. лева, а тя трябва да се завърши до 7 години. За първите две години трябва да се направи уличен подход от улица „Съединение”, изграждане на три игрища и половина система. Вторият етап включва сградата на съблекалните и осветление на терените, както и трибуна за 400 зрители за козирка - до 3 години от разрешителното за строеж. Последният етап включва изграждането на четвъртото игрище с тревна настилка с дренажна и напоителни системи, и лекоатлетическа писта - до 7 години.

„Тема спорт“: Тартор на „синята“ агитка пита Сираков дали мисли да слага тире

Левски може би се подготвя за "тире" в името си. От това се опасява един от лидерите на синята агитка - Любомир Костадинов-Младежа. "Защо мажоритарният акционер Наско Сираков отхвърли предложението на Тръст "Синя България" за промени в Устава на ПФК Левски АД по време на Общото събрание на акционерите? Притеснява ли го това да бъде отнета възможността, който и да е настоящ или бъдещ собственик на мажоритарния пакет акции, без съгласието на привържениците, да променя името, емблемата, цветовете и града на отбора? Дали това не е подготовка за бъдещо "тире" в името на Левски?!", написа Костадинов в профила си във Фейсбук. В последно време той жестоко критикува ръководството. В началото заради кандидатурите за УС на Левски, които бяха приети. След това имаше и стрелички, насочени срещу Константин Папазов и Павел Колев.

„Тема спорт“: Гущеров готов за двубоя с ЦСКА

Капитанът на ФК ЦСКА 1948 Сф от миналия сезон Андон Гущеров ще може да вземе участие в двубоя с ЦСКА в петък на "Васил Левски". Гущеров е преминал вчера ядрено-магнитен резонанс, който е показал, че контузията му не е толкова сериозна и че Красимир Балъков ще може да разчита на него, ако прецени. Доста вероятно е Гущеров да не започне мача от първата минута заради факта, че пропусна заключителната част от подготовката на новака в елита. Отделно Бала ще разчита на Мартин Камбуров, който се очаква в отсъствието на Гущеров да вземе капитанската лента. Андон стана голмайстор на Втора лига с 21 попадения през изминалия сезон.

Източник: Novsport

Последни новини