Сензациите в родната преса: Бруно е едва четвъртият чуждестранен треньор у нас с поне 100 мача

Сензациите в родната преса: Бруно е едва четвъртият чуждестранен треньор у нас с поне 100 мача

Novsport

07-12-2020, 10:14

Сензациите в родната преса за днес.

"24 часа": Акрапович е четвъртият чуждестранен треньор с поне 100 мача в родния елит

Наставникът на ЦСКА-София Бруно Акрапович е едва четвъртият чужд треньор, който записва 100 мача в елитната група на България.

Това стана при победата на "червените" с 3:0 над Ботев в Пловдив. Рекордьор в тази класация е роденият в Нови Сад Златомир Загорчич, който обаче има и български паспорт. Той има 138 мача начело на Славия.

Втори е Люпко Петрович. Сърбинът е водил в 132 мача Левски, Литекс и ЦСКА-София. Той има още 5 двубоя начело на ловчанлии, но те бяха анулирани след изваждането им от елитната група заради групов протест срещу Левски.

111 мача начело на български отбори има и македонецът Стевица Кузмановски. Той води Беласица (Петрич), Славия и Монтана. 

"Maч Телеграф": Левски подгони антирекорд от сезон 1985/86

Левски изпраща една от най-черните си години като домакин, но истината е, че дъно няма и може да се дълбае още. "Сините" подгониха антирекорд от сезон 1985/86, когато за последен път допуснаха три отбора да превземат крепостта му на "Герена". Тогава Ботев Враца, Локомотив Пд, ЦСКА и Берое спечелиха в дома на Левски.

С победата си над "сините" с 2:1 Арда стана третият отбор тази есен, който е ликувал на „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ за пръв път, откакто е стартирало съперничеството между двата отбора.

Царско село проправи път с победата 1:0, а след това същото направи Черно море, който до този момент имаше един успех в София, но на друг стадион. Към тях през пролетта може да се присъедини и Монтана, който до този момент е стигал само до равен на "Виваком Арена – Георги Аспарухов".

Източник: Novsport

Последни новини