Септември и Ботев (Враца) направиха борбено равенство в гореща софийска вечер

Септември и Ботев (Враца) направиха борбено равенство в гореща софийска вечер

Topsport.bg

25-07-2022, 20:09

Септември (София) и Ботев (Враца) не се победиха в мач от 3-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора направиха 1:1 на Националния стадион.

Гостите първи поведоха чрез Кавдански, но десетина минути преди края на редовното време столичани изравниха чрез Кабов.

Срещата премина при доста горещо време, което затрудни максимално играчите, но въпреки това и двата състава показаха характер и се бориха доста. 

Това е първо равенство за Септември от началото на сезона след загубата от Лудогорец и победата над Хебър. От своя страна Ботев също имаше победа и загуба в актива си - съответно срещу Ботев (Пловдив) и Берое.

Срещата започна равностойно. В 20-ата минута домакините стигнаха до една от най-сериозните опасности през първата част. Костадинов открадна топка в наказателното поле, преодоля Кавдански, но след това Браян Мендоса се намеси, за да не му позволи да отправи силен изстрел и Костов улови топката.

Последва малко по-силна игра от страна на домакините, но нито един от двата състава не успя да вкара попадение до края на полувремето. Това мигновено се промени с подновяването на играта. Да Силва проби отлично отдясно, излъга защитата на домакините и направи успоредно центриране към Кавдански, който с глава разстреля мрежата на Шейтанов за 0:1.

Последва доста битка в горещата софийска вечер. В 79-ата минута, Димитър Костадинов получи дълго подаване по левия фланг, топката премина през Каса и се озова в Кабов, който със силен удар безкомромисно стреля за 1:1.

До края на мача, играчите на Славко Матич по-борбено търсеха ново попадение, но в крайна сметка срещата завърши при 1:1.

Източник: Topsport.bg

Последни новини