Септември се позабавлява в Благоевград и попиля апатичен Пирин

Септември се позабавлява в Благоевград и попиля апатичен Пирин

Topsport.bg

24-10-2022, 19:32

Отборът на Септември сложи край на негативната си серия в efbet Лига. Столичани си припомниха вкуса на победата след около два месеца на очакване, взимайки гостуването си на друг закъсал тим - Пирин, с 4:1. Селекцията на Светослав Петров се възползва максимално от кризата в редиците на благоевградчани и достигна повече от лесно до трите точки на стадион "Христо Ботев". В герои за "виненочервените" се превърнаха бившите левскари Мартин Петков, Атанас Кабов и Димитър Костадинов. Нападателят впечатли с два гола, докато крилото увенча страхотното си представяне с едно попадение. Последният от изброените пък се разписа малко след появата си на терена. В самия край Иван Тасев направи резила за "зелените" идея "по-скромен".

Така Светослав Петров продължава без загуба начело на Септември. След изненадващата точка срещу Левски, сега младият специалист се поздрави и с дебютен успех в елита като треньор. Пирин пък определено ще се нуждае от нов такъв, защото благоевградчани са едва предпоследни с поредица от слаби резултати.

Двубоят в Благоевград стартира на много ниски обороти, като нито един от двата клуба не пожела да рискува с нещо по-нестандартно в градивен план. Домакините имаха превес във владението на топката, докато септемврийци очакваха спокойно своя шанс на контраатака.

Постепенно младите играчи на Септември се разиграха и създадоха кратко напрежение пред вратата на Янко Георгиев. Стигна се и до корнер в полза на "виненочервените", които така и не прокараха кълбото между купа от играчи в наказателното поле на "орлетата".

Първото реално голово положение в мача дойде с настъпването на 15-ата минута. Тогава бърза контраатака беше доразвита от Атанас Кабов. Юношата на Левски стигна до стрелкова позиция, ала диагоналният му шут премина покрай дясната греда на Янко Георгиев.

Откриващото попадение в мача стана факт точно в 19-ата минута. Мартин Петков сам се изненада от развоя на събитията, след като шутира авантюристично от средна ситуация. Вратарят на домакините явно подцени удара и направи така, че топката комично да тупне зад голлинията, заради което съжаляваше горчиво секунди по-късно.

Пирин продължи да бъде изключително податлив на септемврийски атаки, най-вече през центъра. В 25-ата минута само големият опит на Петър Занев избави "орлетата" от второ попадение във вратата им. Тогава Атанас Кабов стигна до много опасна позиция в наказателното поле, ала последвалият му удар срещна тялото на гореспоменатия.

Септември продължи да прави на пух и прах своя опонент, а в 32-ата минута гредата спаси домакините. Реди Каса се оказа най-съобразителен при изпълнение на корнер, но насочването му с глава срещна сглобката на благоевградската врата.

Пред Янко Георгиев продължи да бъде напечено, а в следващите няколко атаки, Красиан Колев от Септември реши да го стресира с нови изстрели отдалеч. При тях стражът на Пирин демонстрира, че едва ли ще допусна втора грешка като тази, заради която падна и голът в неговата врата в 19-ата минута.

"Орлетата" демонстрираха признаци на офанзивен живот в 39-ата минута, когато за секунди създадоха няколко много опасни ситуации пред Димитър Шейтанов. Началото беше положено от Иван Тасев, който изпробва рефлекса на стража с технично насочване към далечния ъгъл. При получения корнер леко странен удар на Слави Костов беше отразен с една ръка от застаналия на точната позиция млад страж.

Втората част стартира по мечтан начин за гостите от София, които удвоиха своята преднина с първата си опасна атака. Пирин загуби кълбото в центъра, след което Красиан Колев, с помощта и на двоен рикошет, съумя да продължи за Мартин Петков. Юношата на Левски технично обърна глезена и направи своя удар невъзможен за спасяване от Георгиев.

Минути след появата си на терена, Димитър Костадинов можеше да остави класически отпечатък върху двубоя. Мощният шут на №9 от Септември обаче профуча покрай лявата греда на Янко Георгиев.

Класиката в Благоевград все пак настъпи за ужас на симпатизиращите на домакините. В 69-ата минута Атанас Кабов увенча добрата си игра и с попадение, което дойде след статично положение. При него юношата на Левски изскочи от задни позиции и с глава отклони в мрежата на "орлетата".

Селекцията на Светослав Петров реши да не демонстрира пощада, а продължи да унижава апатичния си опонент. Четвърти гол във вратата на Пирин беше регистриран в 73-ата минута. Бесните привърженици на "орлетата" изгледаха как Кабов си прави каквото поиска със Занев, а след това пробва да помогне на Петков за неговия хеттрик. Изстрелът на стрелеца срещна тялото на "зелен" защитник, а отбилото се кълбо попадна в краката на резервата Костадинов, който на празна врата направи 0:4!

Резилът за Пирин стана идея по-приемлив, след като в 88-ата минута благоевградчани реализираха почетно попадение. Иван Тасев обаче не се зарадва кой знае колко на гола си в мрежата на Шейтанов.

До края, под съпровода на доста псувни и закани от своите ултраси, футболистите на Пирин трябваше да преглътнат тежкото поражение, докато радостта беше за септемврийци, които сложиха край на поредицата си от седем мача без победа.

В следващия кръг на Септември предстои много трудно гостуване на шампиона Лудогорец. Пирин приема у дома Локомотив (Пд).

Източник: Topsport.bg

Последни новини