Славия - Левски, "сините" поведоха чрез Стефанов

Славия - Левски,

Topsport.bg

19-05-2022, 20:15

Отборите на Славия и Левски се изправят един срещу друг в късния двубой от програмата на efbet Лига в първата шестица. На първо четене този двубой няма значение, но най-старото столично дерби винаги може да предложи необходимите емоции. "Белите" са твърдо на шестото място, като вече обиграват отбора си за следващата кампания.

Левски все още е на гребена на вълната след спечелената Купата на България. "Сините" обаче ще направят финален спринт и за бронзовите медали в първенството.

Двата тима вече се срещнаха два пъти през сезона и си размениха по една победа. "Белите" спечелиха с 2:1 на "Герена" през есента, а след това "сините" отговориха с успех с 1:0 в "Овча купел".

Треньорът на Славия Златомир Загорчич днес не може да разчитат на контузения Борислав Цонев.

В същото време Станимир Стоилов вероятно ще направи някои промени в състава в сравнение с мача за Купата. Той не може да разчита на Сонко Сундберг в този мач, затова се очаква наставникът дори да смени схемата на игра и отново да заложи на 4-2-3-1.

Главен съдия на срещата е Георги Димитров, с помощници Георги Дойнов и Милен Арабаджиев. С ВАР ще се занимават Волен Чинков и Даниел Ников. Делегат на БФС е Димитър Велинов, а работата на реферите зорко ще следи Стефан Апостолов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини