СЛЕД ЗАГУБА И НА "ОГОСТА": Етър е кръгла нула!

СЛЕД ЗАГУБА И НА

Novsport

24-08-2020, 20:41

Монтана нанесе трета поредна загуба на Етър от началото на сезона в efbet Лига. Тимът на Никола Спасов спечели с 1:0 домакинството си на "Огоста" и закотви съперника на дъното в класирането.

Монтана нанесе трета поредна загуба на Етър от началото на сезона в efbet Лига. Тимът на Никола Спасов спечели с 1:0 домакинството си на "Огоста" и закотви съперника на дъното в класирането без спечелена точка и с голова разлика 0:8. 

Ситуацията в Етър е доста тежка. Част от играчите имали намерение да бойкотират мача. Те били недоволни от тежката ситуация в клуба. До последно обаче са били убеждавани от временния треньор Калоян Чакъров да стиснат зъби поне до общото събрание на клуба утре и след това да взимат крайни решения. Най-вероятно това е и причината основни играчи като вратаря Христо Иванов, Антон Огнянов и Иван Скерлев да останат на пейката. Дебют за тима от Велико Търново направи нападателя Преслав Боруков, който подписа само преди няколко дни.

Първата опасност беше пред вратата на гостите и дойде в осмата минута. След заучено изпълнение на пряк свободен удар, топката стигна до Борислав Байлджийски, който от границата на наказателното поле стреля покрай левия страничен стълб на вратата на Анатоли Господинов. 

В 16-ата Монтана поиска дузпа от главния съдия Владимир Вълков. Николай Цветков получи подаване в наказателното поле на Етър, а Георги Купенов се хвърли в краката му. Реферът даде авантаж, при който Балджийски не успя да преодолее Господинов. Две по-късно вратарят на домакините боксира удар на Николай Цветков.

Етър отговори с удар с глава на Милчо Ангелов в 35-ата минута. Нападателят на гостите засече центриране на Яни Пехливанов, но ударът му не намери очертанията на вратата. Секунди по-късно нов удар с глава на Милчо Ангелов излезе в аут. Четири минути преди края на първото полувреме Балджийски получи подаване на границата на наказателното поле. Изстрелът му с десния крак обаче бе твърде слаб и неточен. 

Преслав Боруков пропусна отличен шанс да открие головата си сметка за Етър в 52-ата минута. Нападателят надбяга защитник на домакините и се озова очи в очи с вратаря Марин Орлинов, който обаче спаси удара му. Минута по-късно домакините получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Яни Пехливанов срещу Сергей Георгиев в наказателното поле. Зад топката застана Балджийски. Той обаче стреля в гредата. 

В 62-ата минута Божидар Кацаров остави Етър с човек по-малко. Халфът изрита Балджийски, заради което получи втори жълт и респективно червен картон. Преди това Кацаров беше пожален от главния съдия, след като влезе много грубо в краката на Георгиев.

Домакините също не завършиха мача в пълен състав. В 75-ата минута беше изгонен Владимир Айтов за грубо влизане в краката на Купенов.  В 82-ата минута Етър изненадващо можеше да нанесе своя удар. Милчо Ангелов влезе отляво и стреля от малък ъгъл. Топката рикошира в крака на Башлиев и затрудни максимално Господинов, който обаче успя да се справи.

В 87-ата минута Сергей Георгиев донесе успеха на Монтана, който е първи за тима от началото на сезона. Балджийски стреля към вратата на Етър, Анатоли Господинов се намеси, но топката падна на крака на Георгиев, който не пропусна на празна врата за 1:0!

МОНТАНА - ЕТЪР 1:0

Сергей Георгиев (87)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

МОНТАНА: 1. Марин Орлинов, 25. Александър Башлиев, 3. Иван Михов, 10. Владимир Айтов, 13. Йордан Йорданов, 20. Димитър Илиев, 21. Борислав Балджийски, 8. Тони Тасев, 6. Янко Ангелов, 16. Николай Цветков, 23. Сергей Георгиев

ЕТЪР: 13. Анатоли Господинов, 44. Божидар Кацаров, 24. Георги Купенов, 71. Даниел Пехливанов, 8. Иван Михайлов, 7. Милчо Ангелов, 22. Никола Колев, 6. Пламен Крачунов, 99. Преслав Боруков, 20. Яни Пехливанов, 16. Стелиян Добрев

Източник: Novsport

Последни новини