Слуга закопа Лудогорец! Локо (Пловдив) си тръгна с точка от Разград и остава непобеден!

Слуга закопа Лудогорец! Локо (Пловдив) си тръгна с точка от Разград и остава непобеден!

Topsport.bg

27-09-2023, 22:30

Лудогорец и Локомотив (Пловдив) завършиха 1:1 в емоционален мач от 11-ия кръг на efbet лига. Фундаментална грешка на Симон Слуга помогна на "смърфовете" да се доберат до равенството. Домакините със сигурност няма да са доволни от множеството пропуски, с които можеха да подпечатат успеха си. 

Така разградчани остават на петата позиция със 17 точки, докато пловдивчани са лидери с 29 пункта.

Двубоят започна двуостро, като двата отбора демонстрираха бърз футбол. Въпреки равностойното начало обаче, домакините съумяха в 9-ата минута умело да се възползват от пролука в отбраната на гостите. Стожерът в халфовата линия на "орлите" Якуб Пиотровски с изксуно подаване изведе Бърнард Текпетей сам срещу Динко Хоркаш, а ганаецът с великолепно изпълнение откри резултата.

Стражът на Лудогорец Симон Слуга подходи изключително несериозно, което можеше да коства преднината на съотборниците му. В 21-ата минута асът на "смърфовете" Евандро го притисна, онтемайки му топката, за да отправи неточен изстрел към опразнената врата.

В 38-ата минута съставът от Пловдив беше много близо да възстанови паритета. Джовани остана непокрит, когато получи топката в наказателното поле, откъдето пробва с мощен удар да отбележи, ала качествената намеса от страна на вратаря Симон Слуга го лиши от попадение.

Възпитанците на Ивайло Петев пропуснаха отлична възможност да удвоят аванса си. В 53-ата минута централният нападател Руан Филипе надбяга противниковите бранители, след което опита с техничен изстрел да се разпише, но топката се удари в страничната греда.

Най-интересният момент от мача се случи в 57-ата минута. Тогава домакините поискаха да получат дузпа поради съприкосновение между Иван Йорданов и Ангел Лясков. Никола Попов бе помолен да прегледа ситуацията на ВАР монитора. Съдията обстойно провери контакта между двамата играчи и се увери, че нито един от тях не е извършил нарушение.

Шампионът на България определено трябваше да съжалява за опропастените шансове в днешния сблъсък. Влезлият в игра в 61-ата минута Рик Джонатан осъществи впечатляващ рейд, който завърши с хубаво спасяване на Динко Хоркаш.

В 86-ата минута Локомотив (Пловдив) се домогна до заветния гол в срещат! "Орлите" сякаш се бяха примирили с минималния си превез и с всяка изминала минута се доближаваха до победата. За тяхно съжаление вратарят Симон Слуга се оказа грешникът, допускайки фрапантна грешка. Стражът задържа ненужно дълго топката, Петър Андреев го пресира и успя да да вкара топката за 1:1.

Дълбоко в добавеното време халфът Якуб Пиотровски с топовен удар от сериозна дистанция принуди стража Динко Хоркаш да блесне с първокласна намеса. Хърватинът безспорно бе герой за своя отбор.

Източник: Topsport.bg

Последни новини