Стана ясно ще продава ли ЦСКА Каранга

Стана ясно ще продава ли ЦСКА Каранга

Novsport

27-02-2018, 17:55

С представянето си Фернандо Каранга представлява интерес за много клубове и в Европа, и в Азия.

В последните часове на зимния трансферен прозорец за България гост в предаването "На ринга" беше футболният мениджър Николай Жейнов, който хвърли светлина върху това дали можем да очакваме "трансферни бомби".

 "Не очаквам да се осъществи трансфер, който да изненада футболната общественост. Да не забравяме, че след 28-и у нас могат да се картотекират свободни агенти, така че всичко е възможно и вратичката остава отворена", заяви Жейнов.

"В България много бързо заобичваме играчите и много бързо ги разлюбваме. Припомнете си Кафу в Лудогорец. Искаме като дойде един състезател и още на първия месец да е топ."

Конкретно за селекцията на грандовете?

"Очаквам да има доста големи разочарования. Не искам да казвам за кой отбор и за кои футболисти. Нека не бързаме да ги съдим и да им дадем нормален период да покажат качествата си 1-2... 6 месеца. Нормално е клубовете преди това да знаят какви футболисти са привлекъл. ЦСКА следеше Алберг около половин година", каза агентът.

"Оказа се, че така е било и с Каранга, като голмайсторът е бил проучван още по-дълго. Класата си личи, когато играчите имат постоянство. ЦСКА би Верея с 5:0, след което се мъчи с Черно море. Значи нещо е липсвало. Класата ще се покаже в дербитата. Не можем да съдим за тях срещу изпадащи отбори, на които вкарват по 4 гола. Показателни са мачовете между Левски, ЦСКА, Лудогорец и Ботев. Те са за сверка на часовниците", дбави той.

"С представянето си и статистиките си Каранга представлява интерес за много клубове и в Европа, и в Азия. Ако ЦСКА се съгласи да се раздели с него през лятото и сумата удовлетворява ръководството, може да се стигне до трансфер. Футболист с такъв голов рекорд е апетитна хапка", каза още Жейнов.

Дали бъдещето му зависи от участието на ЦСКА в евротурнирите?

"Ако се забавлява тук и му е добре, какво го интересуват евротурнирите. Ако има оферта, която удовлетворява и двете страни, защо в ЦСКА да не приемат? Мачовете в евротурнирите не са напълно определящи за трансфери. Представете си, че има лош жребий и отборът отпадне рано... Затова турнирите не са определящи", завърши агентът.

Източник: Novsport

Последни новини