Станимир Стоилов: Имам сериозни притеснения, че финалът постоянно се коментира

Станимир Стоилов: Имам сериозни притеснения, че финалът постоянно се коментира

Topsport.bg

29-04-2022, 15:51

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов заяви, че халфът на тима Филип Кръстев е пожелал да остане при "сините", тъй като се чувства добре на "Герена". Мъри даде традиционната си пресконференция преди домакинството на 26-кратните шампиони на Ботев (Пловдив) в мач от 29-ия кръг на efbet Лига.

"Винаги съм "анти" пауза. Не е добре да има дълги паузи, но се наложи да почиваме повече. Това пък ни помага от емоционална гледна точка да заредим батериите. Дано сме преодолели емоцията отпреди 7 дни и да са на линия.

Имам сериозни притеснения, че се коментира постоянно финалът, за билети, за резултати, за стадион и т.н. Казах на играчите, че трябва да забравят за него в мачовете от първенството, защото така можем да загубим шанс за евроквота. Надявам се да вкараме в главите на футболистите важността на този мач. Още повече, че играем с много силен клуб, който има страхотни играчи и играе комбинативен футбол. Надявам се от мисленето за други неща да не свалим гарда в нашата игра. Няма да е страшно да загубим, но не искам да сваляме нивото на игра.

Вчера, около 4 часа получихме решение, че финалът е на 11 май от 19:00 часа. Очаквам всякакви видове изненади. Има някаква причина да не се играе на 15-и май. Тук в България нищо не може да ме изненада, всяко решение е предпоследно. Основната причина не е футболна за това решение да не се измести финалът.

Нямаме претенции за мача, може и в събота, 14 април, и на 11 април. В никакъв случай не съм съгласен мачът да е на 15-и. Доста от кубовете са заявили да не се коментира датата 14-и е, че някои клубове ще имат дълга пауза и приемам техните аргументи.

Трябва да продължим присъствието на Филип Кръстев за още година. Първо говорихме с него, да видим дали има желание да остане, а той каза, че е щастлив тук. Той получи свобода да играе и импровизира. Неговото желание е да продължи кариерата си в Левски, останолото са спекулации, но ще видим. Няма причина собственикът на Кръстев да го мести в друг отбор.

Ако има по-високи параметри за Кръстев, няма как да се съгласим, но мисля, че ще намерим общ език. За Сити Груп е важно футболистът да играе, да е щастлив и да гони високи цели, а Филип ги има тези неща при нас. След финала ще има яснота за всички неща, които ще се случват в клуба.

Това, което се опитвам да втълпя на футболистите е, че мачът е много важен. Не е толкова страшно, ако загубим, но не искам да сваляме нивото си. Не мисля, че играчите искат да разочароват хората на утрешния мач. При загуба шансовете ни за третото място приключват.

"Общо взето не са решения, а са предложения. Не мисля, че някой ще иска да дискутира за нещо хубаво за българския футбол. Най-лесно е да отричаш всичко ново, стигнали сме до безумни ситуации, че първенството следващата година да започва на 10-и февруари, а не на 20-и. Тези хора, които бяха на срещата, повечето ги интересува да си получават заплатите. Не бяха готови с аргументи да коментират предложенията ни. Не трябва футболния съюз да прехвърля правото за вземане на решения. Искаме да си продължим Ние не искаме футболът да е бизнес и да е привлекателен. Обстановката, която имаме в България, трябва продуктът да е гледаем. Тази среща беше направена, за да може някой да си каже нещата. Ако играем 9-10 месеца като в Англия, тогава е нормално да почиваме повече време. При нас няма такова нещо. Левски продължава да бъде сам срещу всички, но това не ни плаши. Стадионът се пълни, защото ние не участваме в такива неща. Имахме разговори на ниво клуб-клуб, но не можем да намерим удобна дата. Имаше идея да е около 108-годишнината, но няма как тогава.

От доста време имаме разговори с Ивелин за бъдещето му. Изчакахме го той дда реши какво да прави. Вратите на Левски са отворени. Надявам се той да направи отбора по-силен и да започнем да печелим трофеи за Левски.

Ние в атаката имаме 5 човека за 4 позиции. Имаме нужда от играчи, които могат да играят на няколко позиции. Надявам се да вземем нови играчи и да станем по-силни и да печелим трофеи за Левски.

Наистина добре е играчите да получавата позитиви и представянето им да се оценява. Те си решават дали искат да играят за националния отбор. Всички играчи, които отидат в националния ще имат малка пауза, но това е добре, защото играчите трябва да играят. Щастлив съм и се надявам играчите на Левски с представянето си на терена да заслужат повиквателните си", каза Стоилов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини