Стефано Макопи: Ситуацията с дузпата не можеше да се контролира, не зависеше от нас

Стефано Макопи: Ситуацията с дузпата не можеше да се контролира, не зависеше от нас

Topsport.bg

21-05-2022, 21:53

Треньорът на Царско село - Стефано Макопи даде мнението си след равенството на своя тим с Локомотив (София). "Царете" направиха 1:1 и отпаднаха във Втора лига.

"Влязохме с желанието да спечелим мача, за да нямаме угризения и съжаление. Наистина комплиментите отиват към футболистите. Можеше да се развият по-добре нещата, защото изпаднахме и със сигурност можеше да стане по-добре. Искам да благодаря на екипа, на треньорите. На мен, на Любен, на Веско, които ми помогнаха много и ме водиха за ръка в българския футбол. Безупречни са момчетата, които дадоха всичко по силите си. Не мога да искам повече от тях.

Със сигурност горчивина не е от мача с Ботев (Враца), а от този, който изиграхме тук. Ако можехме да подходим по друг начин, да контролираме мача, със сигурност щеше да е различно.

И двамата изпълняваха дузпите. Венци я изпусна. Копола по принцип бие дузпи и му разреших да бие втория път. След това обаче не бе контролируем епизода и наистина се извинявам пред всички. Ситуацията не можеше да се контролира, не зависеше от нас.

Имаше трудности в началото. Футболистите ме гледаха странно, защото се чудеха защо има смяна на треньорите, като отборът беше почти изпаднал. Но пък двата хикса с първите два отбора помогнаха много за самочувствието и там намериха сигурност в собствените си възможности. Тичахме до самия край, просто не свърши както трябва. Със сигурност беше много приятно приключение и евала на момчетата", каза Макопи.

Източник: Topsport.bg

Последни новини